fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Frozen blåbärscheesecake med nypallad syren

Underbart är kort. Tänk bara på syrensäsongen. Ibland undrar vi om det är just för att den är så kort som den är så underbar? Att det är paniken över att den när som helst är över som får oss att stanna mitt på gatan och borra in våra näsor i syrenbuskarna? Och för att vi vet att vilken sekund som helst har de blommat över, och då kanske vi måste vänta ett helt år tills vi får chansen igen… Lika bra att stoppa några av dem i en frozen blåbärscheesecake, tycker du inte?

Absolut, så kan det vara. Det lilla begränsade fönstret gör att vi fångar stunden och tvingas vara här och nu. Men just när det kommer till syrener hade det faktiskt varit ännu underbarare om underbart hade varit långt om du förstår hur vi tänker? Vilket det ju blir om man lägger syrenblommorna på en frozen blåbärscheesecake och stannar tiden i frysen.

Och vi fattar att vi inte behöver sälja in det här receptet ytterligare för du är redan såld, visst? Men att inte nämna botten i den här kakan är som att begå ett litet brott. För den här botten är nämligen makalöst lik en vanlig digestivbotten. Utan minsta tillstymmelse till digestivekex. Ville bara säga det. Att det är den bästa cheesecakebotten.

Men, hur gjorde vi förresten den där lilla swirlen i fyllningen? Det är mycket enkelt. Detta moment är givetvis frivilligt. Vi droppade helt enkelt några droppar av kokosgrädden på fyllningen (innan vi stoppade den i frysen) och skapade mönstret med en kniv. Här har du ett annat gott recept på en citron- och jordgubbscheesecake där vi gjorde ett liknande mönster.

Print

Frozen blåbärscheesecake med syren

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 kaka 1x
Scale

Ingredienser

Botten

8 stora färska dadlar

3 dl jordmandel- eller mandelmjöl

3/4 dl kokosolja

1 nypa salt

1 krm vaniljpulver

1 tsk kardemumma

Fyllning

3 dl mandlar (blötlagda)

1 dl kokosgrädde

1,5 msk limesaft

1 tsk vaniljpulver

12 msk honung

2 dl färska eller tinade blåbär

nypallade syrénblommor  

Så här gör du

Låt oss börja med botten. Mixa alla ingredienserna till ett finfördelat smul. Tryck ut botten i en springform (24 cm). Ställ in formen i kylen.
 
Dags för fyllningen. Mixa mandlar, kokosgrädde, limesaft, vanilj och honung helt slätt (inga myror i brallan nu, tålamod är en dygd). Mixa sist ner blåbären.
 
Bred ut blåbärsblandningen ovanpå botten och ställ in i frysen och låt stå där i några timmar. Ta fram och låt cheesecaken tina minst 30 minuter före servering. Och glöm för guds skull inte att dekorera med nyplockad syrén!

Notes

TIPS!

Tips! Gör med fördel dubbel sats av fyllningen.

Fler goda recept på cheesecakes:

Raw jordgubbscheesecake

Frozen cheesecake med mango och passionsfrukt

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.