Grön kikärtspizza med basilikaolja och citron – Food Pharmacy

Recept, Dietistens val

Post image
fav

Grön kikärtspizza med basilikaolja och citron

fav

Att pizza skulle vara mindre nyttigt tycker vi är tråkigt. Allt handlar ju om hur vi tillagar den. Så här kommer vår grönaste och mest näringsrika pizza som dessutom, och såklart viktigast- är jättegod. Pizzabotten kan som här göras på kikärtsmjöl, men vi varierar och gör ibland på riven blomkål, ibland på tortillabröd och ibland på surdegsvete. Välj din favorit!

Print

Grön kikärtspizza med basilikaolja och citron

  • Av : Dietistens Val
  • Sammanlagd tid : 45 min
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

4,5 dl kikärtsmjöl

ca 3 dl kokta kikärtor (1 tetra á 380 g), sköljda

ca 3 dl gröna ärtor, tinade

1 msk tahini 1 citron, zest och juice

0,5 zucchini

0,5 fänkål

1 knippe sparris

0,5 dl pumpafrön

1 pkt fetaost

1 kruka basilika

Att ha hemma: 2 tsk oregano, salt, vitlök, 1 tsk spiskummin, olivolja, honung, salt, peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kikärtsmjöl med 3dl vatten, oregano och 0,5tsk salt. Låt svälla 10min och bred sen ut kikärtssmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10-15 min eller tills botten fått lite färg. Höj ugnen till 225 grader. Mixa kikärtor med gröna ärtor, 1 klyfta vitlök, tahini, 1 msk citronjuice och spiskummin. Späd med olivolja till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Bred hummus på kikärtsbotten och hyvla sen på zucchini, fänkål och delad sparris. Strö över pumpafrön och fetaost och grädda i ugn ca 15 min. Mixa under tiden 1 kruka basilika, 0,5dl olivolja, 1msk citronjuice, 1 klyfta vitlök, 1tsk honung, salt och peppar. Ta ut pizzan ur ugnen och ringla på örtoljan, riv över citronzest och bara hugg in.

EASY WAY Köp färdig hummus. Det går fint att bre hummus på tortillabröd också, pizza på nolltid kallar vi det.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.