fbpx

Cecilia Nisbet Nilsson, Recept

Post image

Kokossnittar till fikat

Är du sugen på en god kaka till fikat? Då ska du prova mina kokossnittar. De smakar som en blandning mellan biscottis och kolasnittar – en riktigt drömkombo med andra ord.

Kakan är enligt autoimmun kost, AIP, då den är fri från gluten, vitt socker, nötter och mejerier. I min receptklubb på Swedishpaleo.se hittar du fler goda småkakor, men de här snittarna är mina egna favoriter som jag gör då och då.

Det som är så himla bra med dem är att de blir godare – och knaprigare – ju längre de får ligga framme. Så en sats räcker ofta hela veckan. Det vill säga om man kan behärska sig och ta en kaka till kaffet och inte går loss.

Receptet kräver att du får tag i en påse jordmandelmjöl. Detta mjöl ger kakan dess alldeles speciella smak och har du inte upptäckt jordmandelmjölets magi ännu, så tycker jag att det är på tiden. Det finns ekologiskt jordmandemjöl på nätet om du inte hittar det i din hälsokost.

Go fika!

Print

Kokossnittar till fikat

  • Av : Cecilia Nisbet Nilsson

Ingredienser

2 dlkokosflingor
1 dlkokosmjöl
1 dljordmandelmjöl
3 mskarrowrotmjöl
3 mskkokosmjölk
1 dlvatten
1 dlkokosolja, smält
1 nypahavssalt
1 mskhonung
1 krmvanilj

Så här gör du

Sätt ugnen på 175°.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda samtliga ingredienser i en skål. Sikta gärna ner jordmandelmjöl och kokosmjöl. Knåda ihop allt till en deg.

Platta ut degen i en långsmal ganska platt kaka ca 1/2 till 1 sm. Grädda mitt i ugnen tills den fått färg, cirka 15 minuter.

Ta ut kakan och snitta den omedelbart den i diagonala kakor. Ät och njut!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.