fbpx

Dietistens Val, Recept

Post image

Pistage- och melonsallad

Här kommer en av våra favoriter till sommarens grillmiddagar. Passar gott till grillade grönsaker, tofu, fågel och fisk. Senast ut serverades den ihop med nygrillad fisk kryddad med chili och sesamfrön och en myntayoghurt. Sumac ger en fin syrlighet, men kan ersättas med lite extra citron.

Print

Pistage- och melonsallad

  • Av : Dietistens Val
  • Total Time : 30 min
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1,5 dl svart quinoa

1,5 dl pistagenötter

1 kg vattenmelon

Rejält med mynta

1 citron

Ev- sumac

Att ha hemma: rapsolja, honung, salt, peppar

Så här gör du

Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen. (Eller tänk om du redan har kokat och det stå klart i kylen!) Skala och dela melon i lagom stora bitar.

Rosta pistagenötter i en torr panna. Ringla på 2 msk honung och 1 tsk salt. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.

Blanda 0,5dl rapsolja med 2msk pressad citron, 1 msk honung och om du vill en nypa sumac. Smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med quinoa och melon på ett stort fat, riv över mynta och strö över nötterna.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.