Somrig potatislimpa med dill – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Somrig potatislimpa med dill

fav

Färskpotatis och färsk dill i receptet gör denna potatislimpa med dill till det ultimata brödet att ställa fram på midsommarbuffén. Eller räcka fram till värden och värdinnan om du har flyt nog att bli bortbjuden.

Precis så saftig som du vill ha den tack vare yoghurten och potatisen. Dessutom är den så överraskande somrigt och gott med dillen. Därför kommer vi att baka den här limpan på repeat i sommar!

Print

Somrig potatislimpa med dill

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

7 dl havregryn (som mixas till mjöl)

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

2 ägg

3 ½ dl valfri yoghurt

2 normalstora potatisar, råa

2 dl hackad dill

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare och blanda ner bikarbonat och salt. Vispa äggen fluffiga. Skala och riv potatisarna (de ska vara råa). Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, yoghurt, potatis och dill till en kladdig smet. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.  Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Kan man byta ut äggen mot något? Chiaägg eller flaxägg kanske?

  2. Elina Nordqvist skriver:

    Vilket succébröd! Jag har bjudit 5 personer, varav 2 småbarn på brödet och alla har älskat det. Givet till kräftskivan och vid så många andra tillfällen i sommar. Rostat med ost är fantastiskt. Tack!!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Underbart!! 💚

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.