fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Somrig potatislimpa med dill

Färskpotatis och färsk dill i receptet gör denna potatislimpa med dill till det ultimata brödet att ställa fram på midsommarbuffén. Eller räcka fram till värden och värdinnan om du har flyt nog att bli bortbjuden.

Precis så saftig som du vill ha den tack vare yoghurten och potatisen. Dessutom är den så överraskande somrigt och gott med dillen. Därför kommer vi att baka den här limpan på repeat i sommar!

Print

Somrig potatislimpa med dill

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

7 dl havregryn (som mixas till mjöl)

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

2 ägg

3 ½ dl valfri yoghurt

2 normalstora potatisar, råa

2 dl hackad dill

Så här gör du

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare och blanda ner bikarbonat och salt. Vispa äggen fluffiga. Skala och riv potatisarna (de ska vara råa). Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, yoghurt, potatis och dill till en kladdig smet. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.  Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.

Dela

Kommentarer

  1. Kan man byta ut äggen mot något? Chiaägg eller flaxägg kanske?

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.