fbpx

Dietistens Val, Recept

Post image

Blomkålsgnocchi med jordgubbar

Sommarmat när vi tycker den är som bäst. Köp färdiga gnocchi och stek direkt i pannan så är den här rätten klar på nolltid.

Print

Blomkålsgnocchi med jordgubbar

  • By : Dietistens Val
  • Total Time : 45 min
  • Cuisine : 4
Scale

Ingredients

ca 800g blomkål

2dl bovetemjöl

(eller 600g färdiga gnocchi för att göra det enkelt)

12 pkt Eldost eller halloumi

Ca 300g bladspenat

1l jordgubbar

Att ha hemma: 4 msk solroskärnor, olja, balsamvinäger, honung, salt, peppar

Instructions

  1. Dela blomkålen i mindre bitar och låt koka i en kastrull med vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet och mixa blomkålen slät. Lägg moset i en ren kökshandduk och pressa ur vätskan. Blanda blomkålsmoset med bovetemjöl och 1 tsk salt. Forma degen till en lång korv, klipp i mindre bitar och tryck till varje bit med en gaffel.
  2. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i gnocchin och lyft upp dem när de flyter till ytan, efter ca 2 min.
  3. Rosta solroskärnor i en torr panna och häll upp på ett fat.
  4. Blanda dressing av 0,5dl olja, 2 msk balsamvinäger, 1 tsk honung, salt och peppar
  5. Hetta upp olja i samma panna och stek gnocchin gyllene, häll upp på fat.
  6. Dela osten och stek även den gyllene i pannan.
  7. Varva bladspenat med skivade jordgubbar, gnocchi och halloumi. Ringla på dressingen och solrosfrön.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.