Blomkålsgnocchi med jordgubbar – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Blomkålsgnocchi med jordgubbar

fav

Sommarmat när vi tycker den är som bäst. Köp färdiga gnocchi och stek direkt i pannan så är den här rätten klar på nolltid.

Print

Blomkålsgnocchi med jordgubbar

  • Av : Dietistens Val
  • Sammanlagd tid : 45 min
  • Cuisine : 4
Scale

Ingredienser

ca 800g blomkål

2dl bovetemjöl

(eller 600g färdiga gnocchi för att göra det enkelt)

12 pkt Eldost eller halloumi

Ca 300g bladspenat

1l jordgubbar

Att ha hemma: 4 msk solroskärnor, olja, balsamvinäger, honung, salt, peppar

Instruktioner

  1. Dela blomkålen i mindre bitar och låt koka i en kastrull med vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet och mixa blomkålen slät. Lägg moset i en ren kökshandduk och pressa ur vätskan. Blanda blomkålsmoset med bovetemjöl och 1 tsk salt. Forma degen till en lång korv, klipp i mindre bitar och tryck till varje bit med en gaffel.
  2. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i gnocchin och lyft upp dem när de flyter till ytan, efter ca 2 min.
  3. Rosta solroskärnor i en torr panna och häll upp på ett fat.
  4. Blanda dressing av 0,5dl olja, 2 msk balsamvinäger, 1 tsk honung, salt och peppar
  5. Hetta upp olja i samma panna och stek gnocchin gyllene, häll upp på fat.
  6. Dela osten och stek även den gyllene i pannan.
  7. Varva bladspenat med skivade jordgubbar, gnocchi och halloumi. Ringla på dressingen och solrosfrön.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.