Gazpacho med svenska jordgubbar – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Gazpacho med svenska jordgubbar

fav

I semestertider har många lite mer tid att laga mat, vilket är lite synd med tanke på att denna gazpacho med svenska jordgubbar tar under fem minuter att göra. Vi borde förstås lagat något mer komplicerat och tidskrävande till dig. Men vi tänker att om du kanske kan prova att hacka i slowmotion? Eller springa ett varv runt huset för varje tomat du använder? I värsta fall får du använda all tid du sparar på att läsa en bok eller spela ett parti backamon.

I vilket fall… Gazpacho är utan någon som helst konkurrens en av våra absoluta favoritsoppor. Och därför är det heller inte första gången som vi lagar gazpacho här på bloggen. Spanjorernas grönsakssoppa nummer ett är helt enkelt för god, enkel och hälsosam för att inte vilja göra om och om igen i sommar. Den serveras alltid kall och passar utmärkt som lunch, utflyktssoppa eller förrätt.

Använd helst riktigt mogna och aromatiska tomater för bäst resultat, och blanda gärna olika tomatsorter. Våra egna tomater i köksträdgården är lite sena i år, men lätt att vi kommer att laga gazpacho på dem när de väl är redo. Vill du ha en mer jämn och krämig soppa kan du mixa den längre. Eller addera några zucchinislantar – en superbra genväg till en tjockare konsistens. I så fall rekommenderar vi att du sparar lite tomat- och paprikahack som garnityr – ett smart sätt att göra en slät soppa lite mer spännande. Eller addera räkor om du vill. Eller både och!

Här och här har vi lagat gazpacho med vattenmelon. Men idag varierar vi oss och göra en gazpacho med svenska jordgubbar. Gillar du smaken av gazpacho men är inte ett stort fan av soppa? Då kan vi verkligen passa på att slå ett slag för gazpachodippen som vi kommer att lägga upp på bloggen nästa vecka. Håll utkik!

Print

Gazpacho med jordgubbar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

3 stora tomater

1 grön paprika

2 dl vatten

1 msk lantbuljong

2 msk olivolja

2 msk äppelcidervinäger

1 vitlöksklyfta

1 schalottenlök

1/2 gurka

1/2 chili

1/2 citron, saften

10 jordgubbar

salt & nymalen svartpeppar

tabasco

1 handfull räckor (frivilligt)

Instruktioner

Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar. Skär tomaterna och gurkan i mindre bitar och grovhacka vitlök, chili och schalottenlök. Skala gurkan och hacka den grovt. Mixa tillsammans med vatten, jordgubbar, buljong, olivolja, äppelcidervinägeroch citronsaft. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Ställ i kylen i minst 1 timme före servering. Addera räkor och hackad tomat och paprika innan du serverar.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.