Grillad pak choi med sommarmarinad – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Grillad pak choi med sommarmarinad

fav

Du som följer vår köksträdgård på instagram (spana in den här) vet att vår köksträdgård växer så att den knakar. Varje morgon när vi tassar ut barfota i trädgården, genar över gräsmattan som ännu är våt av dagg, rundar huset och stiger in i vårt lilla Rosendahl, så hittar vi nya saker. En ny tomat. Två knallgula zucchiniblommor. Och nu, så sent som i morse, pak choi som är så stor att den genast var tvungen att skördas. Således föddes idén till grillad pak choi med sommarmarinad.

En ytterligare sak som vi hittar i vår köksträdgård är lugnet. Andetaget. En ny sorts närvaro. Oavsett vilket väder det är så känner vi hur vi slappnar av i samma sekund som vi kliver över tröskeln. En fantastisk känsla som vi inte riktigt upplevt tidigare!

Nåväl… Vi är inga vana grillare. Vi vet hur man tänder den men inte mycket mer än så. Den perfekta glöden infinner sig alltid i samma sekund som vi grillat färdigt och vi bränner i stort sett alltid något.

Men vad vi däremot kan är att röra ihop en marinad.

Den görs i ett nafs på några få ingredienser som de flesta av oss har i kylskåpet och skafferiet. Pensla den över din kål och servera det som blir över i en liten skål bredvid.

Jo, vi kanske ska nämna några ord om när vi äter den här också. Grillad pak choi är kanske det ultimata tillbehöret till allt – oavsett om du tänker kött, fisk eller vegetariskt.

Print

Grillad pak choi med sommarmarinad

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 1x
Scale

Ingredienser

2 pak choi

1 dl olivolja

1 vitlöksklyfta, hackad

1/2 tsk chiliflakes

1/2 citron, zesten (skalet)

paprikakrydda

salt

Instruktioner

Dela pak choien i 2 delar. Rör ihop oljan, chilin, vitlöken och riv ner citronskalet. Pensla kålen med olivoljan och strö över paprika (valfri mängd) och salt. Grilla på medelvärme. Alltså om du är bättre på att reglera värmen än vad vi är. Annars så gör du som vi – blundar och chansar.

Här grillar vi också grönsaker:

Grilla grönt i sommar, du hittar inlägget här

Och här hittar du andra bra saker att servera tillsammans med grillat:

Pistage- och melonsallad, du hittar receptet här

Avokado- och blodgrapesallad med mynta, här hittar du receptet

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.