Grön smoothie med pak choi – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Grön smoothie med pak choi

fav

I dag blir det grön smoothie med pak choi. Vår köksträdgård svämmar nämligen över av denna härliga kinesiska kålsort. Det är inget skämt utan blodigt allvar. Eller rättare sagt – grönt allvar. Catarina som planterat allt och är chef i trädgården (följ hennes instagramkonto här) har spänt ögonen i oss och sagt att vi måste äta upp den. Dels 1) för att den tydligen börjar blomma annars. Och sedan 2) för att göra plats för andra spännande grödor. Som till exempel spenat, kronärtskocka och ruccola.

Så, efter att ha lagt den på grillen (recept här), gjort en asiatisk boll med den och sesamlax (världens bästa recept här) och en wontonsoppa med dumplings (superrecept här) är vi nu redo för grön smoothie med pak choi x 2.

Smoothie med pak choi, mango och kokosmjölk

Den här smoothien känns nästan lite asiatisk i smakerna. Denna kinesiska kål gör sig jättebra tillsammans med mango (även ananas) och i kombination med kokosmjölk och lime fick vi till en riktigt fullträff tycker vi. Vår son Ludde älskade den här.

Print

Smoothie med pak choi, mango och kokosmjölk

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 1x
Scale

Ingredienser

2 pak choi

1 lime, saften

2,5 dl fryst mango

1 banan

2,5 dl kokosmjölk (eller mer)

2 dl vatten

1 nypa kanel (gärna ceylon)

Instruktioner

Lägg allt i en mixer och kör så det ryker! Servera gärna med is.

Smoothie med pak choi, timjan och päron

Det här var också en spännande kombo och eftersom vår köksträdgård svämmar över även av timjan så passade det ju perfekt att ha i samma smoothie. Sötman står päronet för, men vill du ha den ännu sötare kan du addera ett par dadlar.

Print

Smoothie med pak choi, timjan och päron

1 stor pak choi

1 päron

1/2 citron, juicen

1 handfull timjan

1 tsk hampafrön

2 dl vatten (eller mer)

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2

Instruktioner

Lägg allt i en mixer och tryck på start. Enjoy!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.