fbpx

Ida Högberg, Recept

Post image
fav

Non-tunamousse

fav
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är FP_stamps_IdaHogberg_sv.png

Jag kallar detta recept för ”non-tunamousse” då det påminner lite om tonfiskröra i känsla och smak. Moussen passar superbra att servera med en härlig sommarsallad, som fyllning i en wrap eller varför inte som inslag på buffébordet? Allt du behöver ha är en matberedare, så är du ready to go! 

Print

Non-tunamousse

  • Av : Ida Högberg
  • Cuisine : 4 port
Scale

Ingredienser

0,5 liter solrosfrön (blötlagda i en timme)

2 citroner – pressa ur juicen

0,75 dl vatten

0,75 dl tamari eller annan sojasås

1 msk agavesirap

1 tsk cayennepeppar

2 stjälkar blekselleri

1 medelstor rödlök

Instruktioner

Blötlägg solrosfrön i en bunke. Låt ligga i en timme eller längre (går fint att blötlägga över natten). Häll av vattnet från solrosfröna, skölj dem i ett durkslag och låt rinna av. Lägg solrosfrön i en matberedare och tillsätt citronjuice, tamari, vatten, agavesirap och cayennepeppar.

Mixa tills det blir en tjock och krämig mousse. Smaka ev av moussen med mer tamari, citron och/eller cayennepeppar. Vill du ha moussen krämigare kan du tillsätta nån matsked olivolja. Lägg över moussen i en skål. 

Tärna stjälkselleri och rödlök i små fina tärningar och vänd ner i moussen. Blanda väl och toppa med citron och färsk dill. 

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

Kommentarer

  1. Hur länge står den sig i kylen?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.