Non-tunamousse – Food Pharmacy

Ida Högberg, Recept

Post image
fav

Non-tunamousse

fav
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är FP_stamps_IdaHogberg_sv.png

Jag kallar detta recept för “non-tunamousse” då det påminner lite om tonfiskröra i känsla och smak. Moussen passar superbra att servera med en härlig sommarsallad, som fyllning i en wrap eller varför inte som inslag på buffébordet? Allt du behöver ha är en matberedare, så är du ready to go! 

Print

Non-tunamousse

  • Av : Ida Högberg
  • Cuisine : 4 port
Scale

Ingredienser

0,5 liter solrosfrön (blötlagda i en timme)

2 citroner – pressa ur juicen

0,75 dl vatten

0,75 dl tamari eller annan sojasås

1 msk agavesirap

1 tsk cayennepeppar

2 stjälkar blekselleri

1 medelstor rödlök

Instruktioner

Blötlägg solrosfrön i en bunke. Låt ligga i en timme eller längre (går fint att blötlägga över natten). Häll av vattnet från solrosfröna, skölj dem i ett durkslag och låt rinna av. Lägg solrosfrön i en matberedare och tillsätt citronjuice, tamari, vatten, agavesirap och cayennepeppar.

Mixa tills det blir en tjock och krämig mousse. Smaka ev av moussen med mer tamari, citron och/eller cayennepeppar. Vill du ha moussen krämigare kan du tillsätta nån matsked olivolja. Lägg över moussen i en skål. 

Tärna stjälkselleri och rödlök i små fina tärningar och vänd ner i moussen. Blanda väl och toppa med citron och färsk dill. 

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.