Röding med purjolök och riven pepparrot – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Röding med purjolök och riven pepparrot

fav

Vi älskar grillat men inte att grilla. Vi är helt enkelt inte så duktiga på det. Så när vi väl fick kläm på det här med fiskpaket för några år sedan, öppnade sig en helt ny värld. Fiskpaket är ta oss tusan snudd på omöjligt att misslyckas med. Du fyller dem med alla grönsaker du gillar, bygger på med fisk och avslutar med valfria smaksättare. Och i dag ska vi laga grillad röding med purjolök och riven pepparrot – somrigare än så blir det nog inte!

Vår favoritbas som vi nästan alltid återkommer till är potatis, purjolök och morotsstavar. Vi brukar förkoka potatisen halva tiden innan vi skär upp den och lägger den i paketet (tänk på att smörja botten i paketet med lite olja) – på så vis tycker vi att den blir perfekt. Purjolöken strimlar vi och moroten skär vi i stavar innan vi lägger den på potatisen.

Röding är en av våra favoritfiskar som passar väldigt bra i fiskpaket. Men eftersom den är lite tunnare än vissa andra fiskar brukar vi försöka klämma ner två filéer i ett och samma paket. Därefter toppar vi med citron, salt, peppar, olivolja och mängder av finriven pepparrot och färsk hackad gräslök. Sedan försluter vi paketen och lägger dem på grillen. Sätter oss och väntar. Springer och kollar. Väntar lite till. Springer och kollar. Väntar lite till. Och sedan, efter en stunds väntan, har du plötsligt en grillad röding med purjolök och riven pepparrot framför dig och du inser att just nu är precis där du ska vara.

Print

Grillad röding med purjolök och riven pepparrot

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

48 rödingfiléer

12 färskpotatisar

1 stor purjolök

2 morötter

1 stor bit färsk pepparrot

olivolja

1 dl hackad gräslök

1 citron, saften

salt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Börja med att förkoka potatisen halva tiden. Ta av kastrullen från plattan när potatisen fortfarande är rätt okokt (men inte rå). Ta fram fyra lagom stora ark av bakplåtspapper eller folie och smörj dem i botten med lite olivolja. Skär upp potatisen i skivor och placera tre potatisar i vardera paket. Strimla purjolöken och skär morotsstavarna och fördela dem jämnt över potatisen. På med 1-2 rödinfiléer per paket. Smaksätt med citron, olivolja, salt, peppar och riven pepparrot. Avsluta med att ösa över hackad gräslök. Förslut paketet noggrant och lägg det på grillen. Kolla med jämna mellanrum och ta av paketen när du anser att fisken är lagom tillagad.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Om du, som vi, också är galen i pepparrot så kan du blanda valfri yoghurt med pepparrotsrivet som blir över och skopa över paketet precis före servering.

Här kommer några andra fiskrecept som ligger på bloggen:

Somrigt fiskrecept med ljuvlig örtsås, du hittar receptet här

Het vit fisk i lök- och tamarisås, här hittar du receptet

Citronbakad torsk med feta, citron och basilikaolja, spana in receptet här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.