Broccoli tabbouleh med linser och rostade solrosfrön – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Broccoli tabbouleh med linser och rostade solrosfrön

fav

Vi har kommit på oss själva med att föredra finhackade sallader framför vanliga sallader. Fråga oss inte varför men nu är det bara så. I dag ska vi därför ge oss på en libanesisk broccoli tabbouleh som vi hackar ner mängder av grönsaker i och sedan toppar med rostade solrosfrön.

Men först kanske du undrar: Vad tusan är tabbouleh? Jo, tabbouleh är alltså en persiljesallad från Libanon som görs på färsk persilja, tomater, lök, gurka, olivolja, citron, mynta och bulgur. Fast i dag tog vi oss friheten att byta ut bulguren mot svarta linser. Och slänga ner massa nyskördad broccoli från vår köksträdgård. Och oj, vi råkade visst tappa lite solrosfrön och fetaost på toppen också. Tabbouleh betyder för övrigt “lite kryddigt” på arabiska och är en standardrätt i libanesisk meze.

Inte så mycket att ordna om egentligen. Vi kokar linserna och låter dem rinna av. Sedan river/hackar vi broccolin väldigt smått tillsammans med tomaterna, löken och gurkan, vänder ner mängder av hackad persilja och mynta samt ringlar över olivolja och citron. Låter några solrosfrön vända snabbt i en torr och het stekpanna och avslutar med att smula över lite fetaost.

broccoli tabbouleh

Inte svårare än så! Och en perfekt året runt-sallad om du frågar oss. Mol allena eller som tillbehör till fisken, köttet eller tofun. Som vanligt gör vi en extra stor batch av vår broccoli tabbouleh som vi sedan nallar av i dagarna tre. Perfekt för oss småjäktande bekvämlighetsjunkies som varken hinner eller vill hacka grönsaker varje dag.

Print

Broccoli tabbouleh med svarta linser och rostade solrosfrön

2 dl svarta linser, kokade

1-2 broccoli, finhackade

4 schalottenlökar, finhackade

1 burk (ca 380 g) kikärtor

1 gurka, finhackad

200 g körsbärstomater, i kvartar

1 dl färsk mynta, finhackad

2 dl färsk persilja, finhackad

1/2 citron, juicen

1 msk solrosfrön, rostade

1/2 paket fetaost, smulad

 • Av : Food Pharmacy

Ingredienser

Ja du, har inte så mycket mer att tillägga. Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen, finhacka det som ska finhackas och blanda i en stor skål. Rosta fröna i en torr panna och rör ner dem samt olivoljan och citronen i salladen. Avsluta med att toppa med fetaosten. Klart!

En till sallad med broccoli vi brukar laga:

Quinoa- och broccolisallad med svarta bönor, misomarinerade rotsaker och gurkmejahummus

Och här kommer några andra sallader som vi gillar:

Pistage- och melonsallad

Grönkålssallad med linser, morotshummus och rökt tofu

Pad thai-sallad med skramlad tofu

Treveckors-salladen

Kall färskpotatissallad som når hela vägen ner till tarmfloran

Happy supersallad med bönor, jordärtskocka och äpple

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Madeleine Abrandt Dahlgren skriver:

  Blev väldigt god med grönkål när jag inte hade broccoli! Noterar att mängd olivolja saknas i receptet, men gick bra ändå.

 2. Lotta Sundström skriver:

  Hej.
  Ska testa Broccoli tabbouleh och undrar hur mycket olivolja det ska vara.
  Häsningar Lotta

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.