fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Pannkakor utan mjöl

Idag ska vi lära dig att trolla! Det här receptet kommer du nämligen att både förbluffa och glädja din familj och dina vänner med. Kan man verkligen göra pannkakor utan mjöl? Det kan man faktiskt!

Inled gärna med att fråga publiken vilka ingredienser de tror att man behöver i pannkakor. Nu kommer någon säkert ropa ”mjöl!”. Någon annan ”mjölk!”. Och någon tredje ”ägg!”.

Det enda du behöver komma ihåg nu är 4, 3, 2 och 1 – 4 ägg, 3 dl valfri mjölk, 2 msk fiberhusk och 1 nypa salt. Börja med att knäcka äggen i en bunke. Fortsätt med att tillsätta 3 dl valfri mjölk. Håll nu upp en förpackning med fiberhusk för publiken och upplys dem gärna om att det är malt psylliumfröskal. Mät upp två ynka matskedar av fiberhusken och lägg ner i bunken. Avsluta med en nypa salt. Vispa snabbt ihop smeten och smält en klick kokosolja i en panna.

Pannkakor utan mjöl

Vänd dig till publiken igen – ögonkontakt är viktigt – och fråga dem om de tror att man verkligen kan göra pannkakor utan mjöl (bli inte förvånad om du möts av enkom skeptiska blickar). Placera nu en klick smet i pannan och ”smeta ut den” till valfri storlek. Stek pannkakan på bägge sidor och lägg upp den på en tallrik. Fortsätt så tills du stekt upp hela smeten.

Servera pannkakorna med valfria tillbehör. Och bli inte förvånad om publiken konstaterar att det är de godaste pannkakorna de någonsin smakat.

Print

Pannkakor utan mjöl

  • By : Food Pharmacy
Scale

Ingredients

4 ägg

3 dl valfri mjölk

2 msk fiberhusk

1 nypa salt

Instructions

Blanda allt i en bunke och vispa. Smält en klick kokosolja i en panna och stek som vanliga pannkakor. Servera med valfritt tillbehör.

Nutrition

  • Serving Size: 10

Några andra recept på pannkakor:

Fläderpannkakor med vispad hallongrädde

Kikärtspannkakor med sparris- och gulbetssallad

Scrambled pancakes

Stort tack till Linda för detta eminenta pannkaksrecept!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.