fbpx

Dietistens val, Recept

Post image

Tomatveteotto med mandel och rotfrukter

Tomatveteotto vaddå? Ja som en krämig risotto men på matvete i tomat. Ljuvligt gott tycker vi. Matgryn så som matvete, mathavre och matkorn är fullkorn och alltså väldigt bra att äta ofta. Dessutom klimatsmart och närodlat!  (Ps. vill du ha en glutenfri variant- välj glutenfri mathavre)

Print

Tomatveteotto med mandel och rotfrukter

  • By : Dietistens Val
  • Cuisine : 4 port
Scale

Ingredients

4 morötter

4 palsternackor

3 dl matvete

500g passerade tomater

1dl riven ost

1 dl rostad mandel

1 pkt feta

80g rucola

Att ha hemma: olja, salt, peppar, 2 klyftor vitlök, vitt vin, tomatpuré, grönsaksfond, honung, salt, peppar,

Instructions

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och dela morot i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olja, salt och peppar och rosta i ugn ca 20 minuter.
  2. Skala och hacka vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs vitlöken utan att den tar färg. Tillsätt matvete och fräs med under en minut. Häll på passerade tomater, 1dl vitt vin, 2 msk tomatpuré, 2 msk grönsaksfond, 1msk honung och låt koka under lock i 15minuter. Rör om under tiden och tillsätt 1-2dl vatten om det behövs.
  3. Smaka av tomatveteotton med salt och peppar och blanda ner 1dl riven ost. Lägg upp otton på fyra tallrikar, lägg på rostade rotfrukter och toppa med rostad mandel, smulad fetaost och rucola.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

Kommentarer

  1. Jättegott! God brytning mellan tomatveteotton och de sötare rotfrukterna. Rekommenderas!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.