fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Mannagrynsgröt med havre, kanel och stekta äpplen

fav

I samarbete med Nutrient Hunter

Förra veckan sprang vi på ett nytt grötrecept – mannagrynsgröt med havre. Du ba ”nämen vad spännande!”, *surfar vidare till aftonbladet.se*. Men stopp på belägg, gå ingenstans! För det här receptet är verkligen värt en minut eller två av din tid. Det här receptet är nämligen… smått magiskt. Det här, kära du, är mannagrynsgröt utan mannagryn.

Vi börjar med att röja alla missförstånd – den här gröten innehåller alltså INTE mannagryn. Roligt nog så innehåller den istället ett mycket mer hälsosamt gryn än mannagryn, nämligen havregryn. Saken är nämligen den att om du mixar havregryn med en stavmixer och sedan kokar det med vatten, så får du inte bara en annan karaktär på gröten utan dessutom en annan smak. Och det är här som receptet börjar trotsa naturens smaklagar. För plötsligt smakar havregrynsgröten som mannagrynsgröt!

(Helt himla ologiskt med tanke på att den bara innehåller havre, men vad ska vi göra?)

Originalreceptet hittar du på den här underbara sidan, men sedan har vi fiberboostat gröten ytterligare genom att addera vår egen fiberblandning Gut Flora Fibers. En portion gröt innehåller 0,75 dl mixade havregryn, men eftersom vi insåg väldigt fort att vi kommer att vilja göra gröten igen (och igen och igen) så mixade vi en större mängd havregryn på direkten och hällde över i en stor glasburk.

Och så gjorde vi oss till och stekte ett klyftat äpple på låg temperatur i kokosolja och kanel också, men det går givetvis precis lika bra att bara riva äpplet rätt upp och ner och pudra över kanel. Du gör som du vill – luften är fri. Men ljumna äpplen går sannerligen inte av för hackor.

Print

Mannagrynsgröt med havre, kanel och stekta äpplen

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

0,75 dl havregryn, fint mixade

2 dl vatten

1 msk Gut Flora Fibers (se ovan)

1 nypa salt

1 äpple

1 tsk kanel

Instruktioner

Mixa havregrynen till ett fint mjöl. Koka upp tillsammans med vattnet och saltet och låt puttra tills gröten tjocknat. Ta av kastrullen från plattan och rör ner fiberblandningen. Riv äpplet och blanda med kanel alt stek äppelklyftor på låg temperatur i kokosolja och kanel. Servera med äpple och valfria nötter/frön.

Några andra grötrecept:

Food Pharmacys guldgröt

Rödbetsgröt med extra allt

Bovete- och morotsgröt

Amaranthgröt med dadelkaramellswirl och ingefärskokta päron

Snäll frögröt

Lussebullegröt med morot och saffran

Ugnsbakad quinoagröt med kanel och äppelmos

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.