fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Våra 5 bästa recept på pannkakor

fav

I samarbete med Nutrient Hunter

Vi älskar pannkakor. Till frukost, lunch och middag. I bersån eller köket. På skolutflykten eller skogspromenaden. Och beroende på vad vi är på för humör så fyller vi dem med olika saker – frukter, bär, vispad grädde, nötsmör, bönor eller tomater. Med det här inlägget hoppas vi kunna tillfredsställa alla smaker. Här har du våra 5 bästa recept på pannkakor!

Men innan vi drar igång måste vi avbryta oss själva en sekund. För efter vår intervju med Dr Khosro Nikpay (lyssna här) så kan vi ju inte annat än att tipsa om att ha i en matsked av den här fiberblandningen i pannkakssmeten. Ett så himla enkelt sätt att boosta sina pannkakor ju. Funkar på samtliga av recepten nedan.

Pannkakor utan mjöl

Pannkakor utan mjöl

Klassiska tunna och frasiga pannkakor som kanske också är världens godaste. Det enda du behöver komma ihåg är 4, 3, 2 och 1, som i 4 ägg, 3 dl valfri mjölk, 2 msk fiberhusk och 1 nypa salt. Vårt (och barnens) nya favoritrecept som du hittar här!

Klassiska pannkakor

Eller… klassiska kanske var att ta i. Men vi kallar dem klassiska ändå för det här receptet är det som påminner mest om ”vanliga” pannkakor. I det här receptet har vi bytt ut smöret mot kokosolja, mjölk mot mandel- eller havremjöl och vetemjölet mot bovete (durra går också bra). Och det blir minst lika gott!

En riktig oldie but goldie på bloggen (publicerat bara en månad efter bloggens födelse – november 2014) vilket vittnar om vilket höjdarrecept det är! Blir för övrigt alldeles nostalgiska när vi tittar på bilderna. Du hittar receptet här.

Scrambled pancakes

Just nu är scrambled pancakes eller skramlade pannkakor på ren svenska det som serveras på helgerna hemma hos oss. Av den enkla anledningen att 1) våra barn älskar pannkakor och 2) vi inte alltid har tålamodet att steka dem. Så istället slänger vi ner pannkaksmeten med en klick kokosolja i pannan och rör runt, precis som när vi gör vanlig äggröra. Här hittar du inte bara ett utan två receptet på detta underbara påfund.

Amerikanska bananpannkakor

Av en slump så upptäckte vi att vårt bananvåfflelrecept passar minst lika bra till pannkakor. Älskar det här receptet, barnen också. Jättegoda med choklad som i originalreceptet, men ännu oftare gör vi dem utan kakao. Du hittar receptet här.

Fläderpannkakor med vispad hallongrädde

Tydligen en dansk delikatess. Dansk eller inte – vi älskar det. Du hittar receptet här.

Grötpannkakor

Jo då, vi kan räkna till fem. Men inget riktigt pannkaksinlägg utan ett bonusrecept, visst? Tillhör du dem som, precis som vi, alltid gör för mycket gröt? Ja men spara den i kylen då och rör ner 1-2 ägg när lusten faller på och stek som pannkakor. Voilà, grötpannkakor!

Några andra recept på pannkakor:

Rosa rödbestpannkakor med avokado och cashewkräm

Kikärtspannkakor med grönkålsdressad sparris- och gulbetssallad

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.