5 skrämmande goda recept till Halloween – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

5 skrämmande goda recept till Halloween

fav

Det är dags för Halloween igen. Och precis som alla andra år undrar vi när exakt vi förväntas fira? Jänkarna är rörande överens om att det är den 31 oktober som gäller, men vi svenskar är inte lika övertygade. Känns det inte säkrare att satsa krutet på fredagen? Eller torsdagen? Eller söndagen? Oavsett dag – här har du 5 skrämmande goda recept till Halloween!

Pumpagnocchi

Okej, denna rätt är kanske inte superläskig men ändå som klippt och skuren för Halloween tycker vi. Att rulla bollarna tar sin lilla tid, men glöm inte att det är en rätt meditativ sysselsättning (får vi föreslå lite Fleetwood Mac i bakgrunden?). Det här är dessutom något som barnen kan hjälpa till med. Du hittar receptet här

Äppelkäftar

I bjärt kontrast till allt annat som man stoppar i munnen på Halloween, består dessa käftar av något så unikt som frukt och nötter. Här hittar du detta roliga recept som uppskattas av stora som små.

Morotsspöken och gurkvålnader

Knappt ett recept ju, bara en liten påminnelse om hur enkelt det är att göra om fredagsmyset till en ruggig Halloweenbricka. Och hummusen i mitten gör du på 1 paket kokta kikärter, 2 vitlöksklyftor, någon/några matskedar olivolja, salt och saften från 1/2 citron. Mums!

Pumpaspya

Kan detta vara det roligaste sättet att servera grönsaksdippen på Halloween? Troligtvis ja! Du behöver följande:

en pumpa
en kniv
grönsakssavar
en riktigt vass guacca
gärna några vänner men inget måste

Sedan skär du helt enkelt bara av toppen av pumpan, gräver ur innanmätet och låter fantasin flöda. Fyll pumpan med grönsaksstavarna och guaccamolen och betraktar ditt samtida konstverk som om det platsade på Fondation Maeght.

Bananspöken och clementinpumpor

Så genialt i all sin enkelhet – ett nyttigt halloweengodis som görs på banan, russin, clementiner och russin. Dessutom var det här gamla FP-inlägget väldigt roligt (om vi får säga det själva). Märks dock att det var några år sedan vi tog bilderna – big nono på sugrören!

Det var våra 5 skrämmande goda recept till Halloween. Men här har du några andra recept från FP med pumpa:

Krispiga pumpabiffar med chili och timjan

Svarta bönpuckar med gyllene pumpamos och groddsallad

Havreknäcke med röda linser, pumpakärnor och chiafrön

Ugnsbakad rödkål med butternutpumpa, äpple och falafel

Rostad pumpa med grönkål, lingon, dijondressing och pekanötter

Pumpakräm med lingon, fräst svamp och grönkål

Gyllene durrasallad med pumpa, masserad kål, nötig avokadoröra och lingonvinägrett

Rostade pumpakärnor

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.