Creamy Roasted Cauliflower Soup With Caramelized Onions – Food Pharmacy

Cassandra Mechura, Recept

Post image
fav

Creamy Roasted Cauliflower Soup With Caramelized Onions

fav

Ok, so I decided to come out of the gates here on FP with this phenomenal fall soup. While I might be new here on Food Pharmacy, I’m definitely not a novice in the kitchen. I have all sorts of tips and tricks up my sleeve that I can’t wait to share with you here.

As a chef who also happens to be a certified health coach and a mother to two very hungry boys, I am always trying to create recipes the deliver on flavor but also tick the boxes of being both time/effort efficient and nutritious. Hence, why I chose this soup for my first recipe for you to try.

Everything gets roasted on one sheet pan, then once it’s all golden brown and caramelized it’s gets tossed in a pot with broth and white butter beans to blend up and make it creamy.

It’s everything fall in a bowl, it’s warm and rich with a touch of sweetness from the caramelized onions and nourishing from a list of plant-rich ingredients.

Print

Creamy Roasted Cauliflower Soup With Caramelized Onions

  • Av : Cassandra Mechura
  • Portioner : 46 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 mellanstort blomkålshuvud, grovhackat

2 gul lök, skivad

3 vitlöksklyftor, skalade och krossade

3 msk olivolja

2 liter grönsaksbuljong

2 frpk stora vita bönor eller

4 1/2 dl växtbaserad grädde

1/2 tsp malen muskotnöt

havssalt och vit peppar

1 näve rostade valnötter

färsk timjan

Instruktioner

Rosta blomkål, vitlök och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och vitpeppar. Grädda på 425F/225C i ca 20-30 minuter.

Koka upp buljongen tillsammans med bönorna och mixa med stavmixer tills det blir slätt (eller häll i grädden om du väljer att använda den istället för bönorna).

Tillsätt grönsakerna och kryddorna i den krämiga buljongen (men spara lite av grönsakerna till garnering). Mix igen med stavmixern tills du gillar konsistensen. Låt tjockna med majsstärkelse/arrowroot om du önskar.

Lägg upp i skålar, krydda med salt och vitpeppar, och garnera varje skål med några av de sparade rostade grönsakerna, lite färsk timjan och rostade valnötter. Lite extra olivolja på toppen är också fint!

Anteckningar

TIPS!

Prova att blanda hälften vita bönor och hälften grädde. Då får du den djupa fylligheten från bönorna och den milda krämiga smaken från grädden!

Dela

Kommentarer

  1. Diane Johnson skriver:

    Är du säker på att man ska ha 2 L bu ljongi receptet? Jag har andra liknande recept och då gäller det 1 L. Skulle också hjälpa om man specificera mängden av blomkål i gram, typ 500 g?
    Tack.

    1. Cassandra Mechura skriver:

      Hej, förlåt för sen svar, 2 liter är hur mycket buljong jag använder i den och sen tjockna jag till den med arrowroot (såg du att det står i sista steget?). Hur eller hur så kan man alltid leka med recept så att det passar sig : )

  2. Otroligt god! Smakade som en riktigt mysig och höstig svampsoppa. Använde dock lantbuljong istället för grönsaksbuljong vilket kanske påverkade smaken. Rekommenderas oavsett!

    1. Cassandra Mechura skriver:

      Tack! Blir glad att andra tycke det med, hemma är den en av våra favoriter!

  3. Paulina skriver:

    Väldigt god soppa. Serverade med pumpakärnor och solrosfrön utöver valnötterna.

    Dock blev den alldeles för rinnig med 2L buljong, så nästa gång tar jag mindre. Löste det denna gång genom att hacka upp 3 potatisar och koka dem i soppan för att sedan mixa igen, funkade suveränt det med.

    1. Cassandra Mechura skriver:

      Låter jätte gott med extra sorts frö och nötter på, vill bara kolla, såg du att sista steget är att tjockna till den till konsistensen du önskar? Annars skulle man kunna ta mindre buljong också såklart : =)

  4. Har du tips på något bröd att servera till? Gärna enkelt för en nybörjare.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Gå till Food Pharmacys receptbank här på hemsidan och klicka i filtret ”bröd” så får du flera förslag. Lycka till!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.