fbpx

Cassandra Mechura, Recept

Post image
fav

Creamy Roasted Cauliflower Soup With Caramelized Onions

fav

Ok, so I decided to come out of the gates here on FP with this phenomenal fall soup. While I might be new here on Food Pharmacy, I’m definitely not a novice in the kitchen. I have all sorts of tips and tricks up my sleeve that I can’t wait to share with you here.

As a chef who also happens to be a certified health coach and a mother to two very hungry boys, I am always trying to create recipes the deliver on flavor but also tick the boxes of being both time/effort efficient and nutritious. Hence, why I chose this soup for my first recipe for you to try.

Everything gets roasted on one sheet pan, then once it’s all golden brown and caramelized it’s gets tossed in a pot with broth and white butter beans to blend up and make it creamy.

It’s everything fall in a bowl, it’s warm and rich with a touch of sweetness from the caramelized onions and nourishing from a list of plant-rich ingredients.

Print

Creamy Roasted Cauliflower Soup With Caramelized Onions

  • Av : Cassandra Mechura
  • Portioner : 46 portioner 1x
Scale

1 mellanstort blomkålshuvud, grovhackat

2 gul lök, skivad

3 vitlöksklyftor, skalade och krossade

3 msk olivolja

2 liter grönsaksbuljong

2 frpk stora vita bönor eller

4 1/2 dl växtbaserad grädde

1/2 tsp malen muskotnöt

havssalt och vit peppar

1 näve rostade valnötter

färsk timjan

Rosta blomkål, vitlök och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och vitpeppar. Grädda på 425F/225C i ca 20-30 minuter.

Koka upp buljongen tillsammans med bönorna och mixa med stavmixer tills det blir slätt (eller häll i grädden om du väljer att använda den istället för bönorna).

Tillsätt grönsakerna och kryddorna i den krämiga buljongen (men spara lite av grönsakerna till garnering). Mix igen med stavmixern tills du gillar konsistensen. Låt tjockna med majsstärkelse/arrowroot om du önskar.

Lägg upp i skålar, krydda med salt och vitpeppar, och garnera varje skål med några av de sparade rostade grönsakerna, lite färsk timjan och rostade valnötter. Lite extra olivolja på toppen är också fint!

TIPS!

Prova att blanda hälften vita bönor och hälften grädde. Då får du den djupa fylligheten från bönorna och den milda krämiga smaken från grädden!

Dela

Kommentarer

  1. Diane Johnson skriver:

    Är du säker på att man ska ha 2 L bu ljongi receptet? Jag har andra liknande recept och då gäller det 1 L. Skulle också hjälpa om man specificera mängden av blomkål i gram, typ 500 g?
    Tack.

  2. Otroligt god! Smakade som en riktigt mysig och höstig svampsoppa. Använde dock lantbuljong istället för grönsaksbuljong vilket kanske påverkade smaken. Rekommenderas oavsett!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.