fbpx

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Krispiga pumpabiffar med chili och timjan

fav

Av alla bönbiffar, vegobiffar och grönsaksbiffar vi lagat genom åren äe det här en av våra toppfavoriter! Superenkla att göra, krispigt goda, passar i hamburgerbröd, i en wrap, till en matig sallad eller till ugnsrostade rotfrukter. 

Print

Krispiga pumpabiffar med chili och timjan

 • Av : Dietistens val
 • Sammanlagd tid : 25 minuter
 • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

3 dl kokta svarta bönor, sköljda (1 tetra = 380g)

1 dl rostade pumpakärnor

100g Eldost, stek/grillost eller halloumi

1 dl grovhackad

färsk timjan

Att ha hemma

1 klyfta vitlök

3 msk potatismjöl

1 tsk chiliflakes

salt och peppar

rapsolja

Instruktioner

Mixa bönor och pumpafrön grovt (det ska finnas bitar kvar). Riv ner vitlök, ost och blanda med potatismjöl, timjan, chiliflakes och 2 msk olja. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till biffar och stek i en panna med olja, ca 4 min på varje sida.

Serveringsförslag

Goda som burgare i bröd med dressing, med rostade rotfrukter och en klick chipotlemajonnäs. Eller gör som vi gjorde senast: koka mathavre (quinoa eller hirs går lika bra) och blanda med en citronvinegrette. Gör en morotshummus (eller köp en färdig!). Servera biffarna med den citrondressade mathavren, en klick morotshummus och ugnsbakad pumpa och vitkål.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

Kommentarer

 1. Hej!
  Jag gjorde era biffar som lät så goda, men nu undrar jag om det verkligen ska vara 2 tsk chiliflakes? Vi gillar starkt kryddad mat men dom här biffarna blev på tok för starka, oätbara. Ska det möjligen vara 2 krm ni menade? 🙂

 2. Johanna skriver:

  Det var Väldigt mycket timjan i. 1 dl timjan, stämmer det? Tack för svar!

  1. Caroline skriver:

   Hej Johanna! Tack för din fråga! Det stämmer att vi lagar med 1dl grovhackad timjan. Det brukar vara ungefär en halv kryddväxt från butik.

 3. Caroline skriver:

  Hej Helén! Först, roligt du tyckte att biffarna lät goda och att du valde att laga dem! Vi precis som du tycker om stark mat men det är ju inte meningen att de ska bli så starka att de inte går att äta såklart, tråkigt att höra! Vi lagade med 2 tsk sist men vet om att det är skillnad på styrka i chiliflakes, vi får uppdatera receptet och så kan man ju alltid krydda lite extra i efterhand om man så vill. Tack för din feedback!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.