Krispiga pumpabiffar med chili och timjan – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Krispiga pumpabiffar med chili och timjan

fav

Av alla bönbiffar, vegobiffar och grönsaksbiffar vi lagat genom åren äe det här en av våra toppfavoriter! Superenkla att göra, krispigt goda, passar i hamburgerbröd, i en wrap, till en matig sallad eller till ugnsrostade rotfrukter. 

Print

Krispiga pumpabiffar med chili och timjan

  • Av : Dietistens val
  • Sammanlagd tid : 25 minuter
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

3 dl kokta svarta bönor, sköljda (1 tetra = 380g)

1 dl rostade pumpakärnor

100g Eldost, stek/grillost eller halloumi

1 dl grovhackad

färsk timjan

Att ha hemma

1 klyfta vitlök

3 msk potatismjöl

1 tsk chiliflakes

salt och peppar

rapsolja

Instruktioner

Mixa bönor och pumpafrön grovt (det ska finnas bitar kvar). Riv ner vitlök, ost och blanda med potatismjöl, timjan, chiliflakes och 2 msk olja. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till biffar och stek i en panna med olja, ca 4 min på varje sida.

Serveringsförslag

Goda som burgare i bröd med dressing, med rostade rotfrukter och en klick chipotlemajonnäs. Eller gör som vi gjorde senast: koka mathavre (quinoa eller hirs går lika bra) och blanda med en citronvinegrette. Gör en morotshummus (eller köp en färdig!). Servera biffarna med den citrondressade mathavren, en klick morotshummus och ugnsbakad pumpa och vitkål.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.