Så här gör du egen havredryck – Food Pharmacy s

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Så här gör du egen havredryck

fav

Men, vad ska jag nu ha i kaffet? Så lyder den vanligaste frågan vi fått sedan vi publicerade Anns öppna brev till Oatly förra veckan. Varpå Ann rekommenderar egen havredryck.

Ja du, först och främst så är det ju så individuellt hur mycket mjölk man har i kaffet. Som Ann så klokt skriver: “Hivar du en stor havrelatte och tillhör dem som knappt kommer ihåg när de tränade senast, kommer sannolikt ditt blodsocker att sticka i höjden. Använder du bara en liten skvätt havredryck i kaffet och är en sportig typ, kommer ditt blodsocker sannolikt inte alls att påverkas. Mellan dessa två ytterligheter finns alla nyanser av grått. “

Själva har vi precis som Ann gått från att dricka mjölk i kaffet till att föredra det nattsvart. Det tog några dagar men faktiskt inte mer än så. En vanesak, som med så mycket annat här i livet.

Enkelt, gott och billigt

I vilket fall som helst så gjorde hela diskussionen oss sugna på att prova att göra egen havredryck igen, så i veckan fick tummen ur och skred till verket (dvs mixern). Och vad hände? Jo, vi blev inte bara påminda om hur enkelt och gott det är, utan hur mycket pengar man sparar. En liter havredryck (innehåller cirka 1 dl havregryn) kostar runt 20 kronor. Gissa hur mycket havregryn du får för samma summa pengar? 1,5 kg.

Nedanstående recept är så enkelt att du kan lägga det på minnet. Vi tycker att det blev riktigt gott. Inte supersexig, men perfekt i gröten eller som bas i din chokladmilkshake. Om det sedan platsar i kaffet eller inte, det är vi osäkra på. På den tiden vi själva hade mjölk i kaffet var vi väldigt kinkiga och vill minnas att den hemmagjorda varianten inte riktigt levde upp till våra krav. Men det kanske är en vanesak det också?

Print

Egen havremjölk

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1 liter vatten
2 dl havreflingor
1/2 tsk salt

Instruktioner

Lägg allt i en höghastighetsmixer och mixa tills helt slätt!

Anteckningar

TIPS!

Tips! Ha i 1 tsk kakao för egen chokladmjölk, kanel eller kardemumma för kanel- eller kardemumma mjölk eller 1 msk av Nutrient Hunters fiberblandning för en fiberboost. Vill du ha mer sötma? Ha i en dadel.

Här har du recept på fler olika sorters mjölk:

Hampadryck

Mandeldryck

Kokosdryck

Paranötsdryck

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.