fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Varma mackor med pesto och avokado

fav

I samarbete med Nutrient Hunter

Det är fredag och vi har ett otroligt sug på varma mackor. Vi äger inget smörgåsjärn men däremot ett våffeljärn som visade sig fungera minst lika bra. Och har du varken smörgås- eller våffeljärn så går ugnen också fint att använda.

När vi var små gjorde våra mammor alltid varma mackor till oss. Hade de innehållit något annat är stora mängder skinka och smält hushållsost hade vi förmodligen slagit bakut. Men dagens recept är något helt annat! Mackorna fyllds med hemmagjord pesto som är baserad på bland annat cashewnötter och näringsjäst istället för parmesan. Idén med rostade cashewnötter fick vi från den här kocken. Vi älskade den här kombon men vill du sondera pestoterrängen innan du bestämmer dig för vilket recept du ska gå på, så kan vi tipsa om bland annat den här grönkålspeston med pumpakärnor eller det här receptet på persiljepesto med hasselnötter.

Förutom pesto har vi soltorkade tomater, avokado, chili, salt och peppar. En så vansinnigt god kombo!

Förlåt vad sa du, vilket bröd vi använder? Vårt glutenfria rostbröd förstås! Och eftersom vi älskar fibrer så tar vi oss friheten att boosta brödet ytterligare med 2 msk av vår egen fiberblandning. Visste du att den rekommenderade mängden fibrer är minst 25 gram per dag? Tyvärr når många av oss inte når upp i det. Vi är själva noga med att få i oss stora mängder av olika fibrer varje dag genom maten, och använder det här tillskottet som en daglig fiberboost som vi rör ner i vår yoghurt, smoothie eller bara ett glas vatten. Eller, som nu då, i vårt bröd!

Print

Varma mackor med pesto, soltorkade tomater och avokado

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

Pesto

2 krukor färsk basilika
2 klyftor vitlök
40 g pinjenötter
1 dl rostade salta cashewnötter
3 msk näringsjäst
1/21 dl god olivolja
1 nypa flingsalt

Mackor

8 skivor av FP rostbröd (se recept ovan)
4 msk pesto
8 soltorkade tomater, strimlade
1 avokado, skivad
1/2 tsk chiliflakes
salt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Lägg allt som ska ingå i peston i en mixer och mixa till en pesto. Bred peston över alla brödskivor. Toppa med skivad avokado och soltorkade tomater. Krydda med svartpeppar, salt och chiliflakes. Värm järnet eller ugnen. Lägg ihop brödskivorna två och två och och lägg i våffeljärnet tills brödet känns lagom gräddat.

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.