Varsågod, här får du världens bästa superverktyg, helt gratis! – Food Pharmacy

Helena Önneby

Post image

Varsågod, här får du världens bästa superverktyg, helt gratis!

Kanske har du hört uttrycket förut; det bästa i livet är gratis. Kärleken till våra barn, en promenad i skogen, någon annans hand i din, att simma i en sjö, ett leende från en främling. Ändå fortsätter vi att jaga efter mer pengar så att vi kan köpa mer saker som sällan ger oss den där tillfredsställelsen vi förväntar oss. Vi springer på utan att förstå att det finaste oftast finns mitt framför näsan på oss. 

Det verktyg jag vill dela med dig idag är inte alls nytt. Alla har vi tillgång till det, hela tiden. Vi kan inte ens välja att lägga det ifrån oss. Det är inte jag som har kommit på det. Men det är förvånansvärt underutnyttjat i mångas vardag. Ändå kan det skapa läkning i vår kropp, en paus från rusande tankar, lugn och ro i nervsystemet och tillgång till vår intuition. Det är helt enkelt ett superverktyg! Kan du gissa vad det är? 

Okej, jag ska inte hålla dig på halster längre. Men jag vill ändå nämna, innan jag avslöjar vad det är, att det är upp till dig. Det är bara du som kan bestämma om du ska få utväxling av det här superknepet eller inte. Ingen annan kan göra det åt dig, det är helt enkelt omöjligt. Så är du nyfiken på vad det är nu och villig att ge det en ärlig chans? 

Jaja, jag ska avslöja! Superverktyget är… [trumvirvel] … ditt andetag! Tadaa! 

Jag vet att du har hört det förr. Men jag misstänker ändå, att du kanske ändå inte utnyttjar det till sin fulla potential? Andetaget är portalen till här och nu, till där livet händer, där alla lösningar finns, all magi genom våra fem sinnen och all din samlade visdom. Jag vill dela tre enkla andningsövningar, som, om du faktiskt väljer att göra dem då och då, på riktigt kan förändra ditt liv. De har förändrat mitt.

4-7-8 andning 

När vi stressar upp oss har vi en tendens att andas in mer än vi andas ut vilket skapar spänning i kroppen. Genom att förlänga utandningen berättar du automatiskt för systemet att det är okej att slappna av och släppa taget lite grann. Andas in på 4-3-2-1, håll på toppen av andetaget 7-6-5-4-3-2-1, andas ut på 8-7-6-5-4-3-2-1. Upprepa några gånger. 

Långa djupa andetag 

Lägg dig ner på rygg och slappna av hela vägen ut i fingrar, tår och panna. Andas in och känn hur magen expanderar, hur andetaget färdas upp emot bröstkorg och så småningom upp mot nyckelbenet. Släpp ut andetaget och vila tills din kropp ber om ett nytt. Med lite övning kan du komma ner till 1-4 andetag i minuten då syresättningen blir så effektiv. 

Andrum

En klassisk mindfulnessövning som är perfekt att ta till mitt i jobbdagen. Notera först vilka tankar, känslor och förnimmelser du har. Tillåt allt. Observera utan att döma. Rikta sedan uppmärksamhet mot din andning. Följ ett par andetag hela vägen in och hela vägen ut. Känn efter hur andningen känns, utan att försöka förändra den. Vidga sedan ditt fokus till att ta in hela din kropp, din omgivning, dina tankar och känslor. I början kan det vara bra att lägga ungefär en minut på varje steg så att ditt andrum tar totalt 3 minuter att göra. Efter ett tag kan du välja att landa här i 10-20 sekunder med dörren på handtaget till mötesrummet för att hämta hem dig själv till här och nu. 

Som sagt, alla vet vi att andningen är viktig men det är bara dem som väljer att medvetet använda sig av superverktyget som får utväxling av det. Vilken övning väljer du att fokusera på den närmsta veckan? 

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.