Första Advent: Kolabollar med smak av pepparkaka – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Första Advent: Kolabollar med smak av pepparkaka

fav

November börjar lida mot sitt slut och om det kan vara till någon tröst så är du inte ensam om att byta lampor i adventsljusstaken och svära högt över att du glömt köpa adventskalender till barnen (ingen fara, du har fortfarande flera timmar på dig!). På söndag är det första advent och vad passar inte då bättre än att äta våra kolabollar med smak av pepparkaka?

I veckan lade vi därför upp fyra olika recept på adventsgodis på vår insta (följ oss här för daglig inspiration) och bad er rösta på er favorit. Samtliga recept fick många röster men det var ett av dem som utmärkte sig lite extra. Nämligen våra helt magiska kolabollar med smak av pepparkaka!

Vi har helt enkelt tagit ett av våra absoluta favoritrecept från vår kokbok och lagt till lite vanlig hederlig pepparkakskrydda. That’s it, folks! Just vårt recept på kolabollar är faktiskt ett av de recept som vi fortfarande få hallelujamejl för från bloggläsare, fem år efter att vi publicerade det första gången på bloggen. Och med ingefära, kardemumma, kanel och nejlika blev det inte direkt en sämre upplevelse för smaklökarna, om man säger så.

Dessutom toppade vi den smälta chokladen med lite riven kokos och lingonpulver för en lite juligare touch. Inget måste så klart, men vi tyckte det var fint med lite färg så här inför första advent.

Print

Kolabollar med smak av pepparkaka

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

20 färska dadlar (urkärnade)

1 tsk salt

1/2 dl kallpressad kokosolja

1 tsk vaniljpulver

mörk choklad (minst 70%)

1 msk pepparkakskrydda

små grillpinnar i trä

Instruktioner

Lägg dadlarna i en mixer tillsammans med salt, kokosolja, vaniljpulver och pepparkakskrydda. Mixa tills allt blir blankt och segt, eventuellt tar det lite längre tid än du tror. Rulla sedan smeten till små bollar.

Smält chokladen i ett vattenbad. Stoppa en pinne i varje boll och doppa dem sedan (bollarna alltså) i chokladen. Ställ pinnarna i ett glas tills chokladen har stelnat helt. Ta bort pinnarna ur bollarna.

Grattis, du är nu redo för första advent!

Anteckningar

TIPS!

Quick tip for you! För andra årstider – våga smaksätta med till exempel kardemumma, lakritspulver eller rivet citronskal.

Här följer några andra härliga adventsrecept för näringsjägare – två olika juldrinkar, pepparkakstryfflar, marsipanlimpor, lussebullar och sist men inte minst våra klassiska vattenmelongranar:

Juldrink med kombucha, tranbär och honung

FP:s äppelglögg med kanel och ingefära

Pepparkakstryfflar till första advent

Vattenmelongranar

Ministerns marsipanlimpa

Lussebollar

Dela

Kommentera

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.