Hasselbackspumpa med tahini och valnötter – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Hasselbackspumpa med tahini och valnötter

fav

Säger vi hasselbackspotatis gissar vi att några fler än vi får barndomsminnen. Att hasselbacka rödbetor, sötpotatis, rotselleri, squash, äpplen och päron har vi kommit på senare. Här kommer i alla fall en favorit på pumpa som passar på middagsbordet oftare än på söndagar!

Print

Hasselbackspumpa med tahini och valnötter

  • Av : Dietistens val
  • Sammanlagd tid : 35 minuter
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 stor butternutpumpa

1 dl grovt hackad färsk timjan

1dl riven Västerbottensost (eller fetaost)

1dl ljus tahini

1 lime, juicen

1,5dl valnötter

Att ha hemma

rapsolja salt

1 tsk chiliflakes

1 klyfta vitlök

2 msk soja

1 msk honung

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumpan på längden, kärna ur och skala den. Lägg pumpan med den platta delen ner och skär i tunna skivor, men inte hela vägen igenom.

Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olja, salt, chiliflakes och gnid in hälften av timjanbladen. Strö på osten och rosta i ugn ca 20 minuter eller tills pumpan får fin färg.

Mixa under tiden tahini med vitlök, soja, limejuice och honung. Späd med vatten till önskad konsistens. När 10 minuter återstår på pumpan, lägg valnötterna på plåten och låt rosta med. Ta ut pumpan ur ugnen. Ringla över tahinisåsen och strö på valnötterna. Rista över resten av timjanbladen.

Servera pumpan, förslagsvis med en matig sallad på grönsaker och kokta matgryn, quinoa eller bovete. Även gott som tillbehör till stekt eller ugnsbakad fisk.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.