Chokladmousse extraordinaire till nyårsafton – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Chokladmousse extraordinaire till nyårsafton

fav

I morgon är det nyårsafton, och vi sitter och planerar årets meny. I år kommer vi att fira hemma hos Lina och, precis som alla andra, i ett ytterst begränsat sällskap. Men menyn blir lika viktig ändå! Och till efterrätt kommer vi att göra vår chokladmousse extraordinaire.

Om man gillar metaforer så skulle man kunna säga att kakao är naturens alldeles egna uppåttjack eftersom det innehåller inte bara en utan två substanser som är kända för sin stora kapacitet att höja sinnesstämningen.

(Vänta, måste bara hämta andan lite efter den långa meningen.)

Och det, det är ju kul på en nyårsmiddag.

(Förhöjd sinnesstämning alltså.)

En annan unique selling point med kakao är att det innehåller massa flavonoider. Flavonoider är en form av antioxidanter som är kända för sina höga halt av magnesium. Kanske inte riktigt lika kul på middagen men däremot rätt bra efter tolvslaget när gästerna gått hem. Magnesium gör att du sover gott om natten och, förhoppningsvis, vaknar pigg och fräsch på årets första dag.

Fast! Det allra bästa med vår chokladmousse är så klart smaken.

Print

Chokladmousse extraordinaire

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

Mousse

10 färska dadlar (urkärnade)

1 dl raw kakao

4 msk kokosgrädde

3 avokador

Topping

1/2 dl bovete

färska fikon

färska blåbär

Instruktioner

Sätt ugnen på 70 grader. Lägg bovetet i en finmaskig sil. Koka upp vatten och häll över. Låt rinna av och ställ in i ugnen. Rör om då och då. Ta ut när det ser färdigt ut och har blivit krispigt, det tar cirka 2 timmar.

Kör dadlarna, kakaon och kokosgrädden i en mixer. Tillsätt kakaon och kokosgrädden tills det blir mjuk och fluffigt. Smaka av med en onödigt stor sked.

Häll upp chokladmoussen i fyra glas och servera med färska fikon skurna i båtar, blåbär och bovetet.

Anteckningar

TIPS!

Rookie style for you! Om du bara har fått tag på torkade dadlar sådan du blötlägga dem några timmar så att de mjuknar.

Nutrition

  • Serving Size: 4

Fler godsaker på FP med choklad:

Chokladbiskvier à la Food Pharmacy

Choklad- och kaneltryfflar med torkade lingon och flingsalt

Nyttig varm choklad x 4

Choklad-bliss balls med tranbär och rostad sesam

Havrekakor doppade i mörk choklad

Kriminellt god chokladkaka med svarta bönor

Chokladhummus – när du inte vill välja mellan hummus och choklad

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.