Ischoklad à la Food Pharmacy – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Ischoklad à la Food Pharmacy

fav

Förra lördagen hade vi stort julbak (ett försök att skapa lite julstämning hemma) och bland annat gjorde vi den här ischokladen. Succé! Att göra egen ischoklad är enkelt och nyttigare jämfört med den du köper i affären, och den efterlängtade julstämningen infann sig på ett kick (med lite hjälp från Mariah Carey och Wham).

Grundreceptet innehåller tre ingredienser – kokosolja, kakao och honung – och sedan är det upp till dig om du vill smaksätta din choklad eller inte. Får vi föreslå en nypa flingsalt eller hackade hasselnötter (gärna rostade)? Eller varför inte tranbär? Mandelsmör, lakritspulver, chili eller pepparkakskrydda är förstås inte heller fy skam.

Som du förstår vid det här laget så är möjligheterna oändliga. Själva valde vi att rulla en del av chokladen i matcha, eftersom vi hittade en form med små konformade hål som fick vår choklad att se ut som små granar. Saknar du silikonformar så går det precis lika bra att hälla chokladsmeten i små vanliga pappersformar!

Print

Ischoklad à la Food Pharmacy

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

3 dl kallpressad kokosolja

1 msk rå kakao

1 tsk honung

Valfri smaksättning:

Flingsalt, hackade nötter, tranbär, russin, pepparkakskrydda, kanel, kardemumma, mandelsmör, pepparmyntsolja

Instruktioner

Smält kokosoljan. Rör ihop med kakao och honung. Smaksätt om du vill. Häll upp i valfria formar. Placera i frysen, låt stelna någon timme. Ta ut frysen direkt före servering (de smälter rätt snabbt).

Mer julgodis från oss:

Saffransfugde med smak av citron

Marsipanlimpa med mörk choklad och pistagenötter

Kolabollar med smak av pepparkaka

Chokladdoppade marsipankulor till gottebordet

Nötknäpparens nötblandning med saffran

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.