Rödbetscarpaccio med senapsmajonnäs och hasselnötter – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Rödbetscarpaccio med senapsmajonnäs och hasselnötter

fav

God fortsättning! Fram till nyårsafton kommer vi att presentera en fullständigt nyårsmeny för dig, med förrätt, varmrätt och efterrätt som du kan avsluta året med. Först ut är vår rödbetscarpaccio från Food Pharmacy Kokboken (reklamlänk till vår shop här). Vi älskar den här förrätten för att den är så enkel, snabb och lyxig på en och samma gång. Prick vår melodi!

Att senapsmajonnäsen sedan inte går av för hackor gör ju inte direkt upplevelsen sämre. När det kommer till att göra egen majonnäs så har vi två favoritrecept. Vänligen observera att hemgjord majonnäs inte ens är hälften så krångligt att göra som det låter. Dessutom håller den i en hel vecka i rengjord glasburk i kylskåpet vilket kan vara den bästa nyheten på länge?

Du kan smaksätta bägge varianterna på totalt 3450 olika sätt (vi har räknat). Några exempel är att tillsätta 1 msk pressad citron, 1 msk tamarisoja eller 1 tsk sambal oelek. Men till årets nyårsmiddag är vårt förslag nog ändå att du håller dig till receptet nedan!

#1 Majonnäs utan ägg

1 dl osötad sojadryck
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2-2 1/2 dl mild kallpressad rapsolja
salt & nymalen svartpeppar

Mixa ihop sojadryck, senap och vinäger med stavmixer. Tillsätt oljan långsamt, i en fin stråle, medan du fortsätter mixa till en tjock majonnäs. Tillsätt eventuellt ytterligare en halv deciliter olja till medan du forsätter att mixa för en fastare majonnäs.

#2 Majonnäs med kikärtsspad

3 msk kikärtsspad
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2-2 1/2 dl mild kallpressad rapsolja
salt & nymalen svartpeppar

Blanda kikärtspad, dijonsenap, vinäger, salt och peppar i en skål. Använd en stavmixer och droppa sakta i olja tills du får en krämig majonnäs. 

Print

Rödbetscarpaccio med senapsmajonnäs och hasselnötter

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

500 g rödbetor

1 dl majonnäs (se recept ovan)

2 tsk dijonsenap

2 tsk honung

1/2 dl hasselnötter

50 g rucola

1 msk saft från en pressad apelsin

1/2 tsk flingsalt

Instruktioner

Skär av roten och blasten och skrubba betorna. Hyvla mycket tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg iskallt vatten i tio minuter (för extra krispiga skivor). Häll av vattnet, torka av skivorna och lägg uppe ett stort, platt fat.

Mixa ihop majonnäsen och smaksätt med senap och honung.

Klicka ut majonnäsen på rödbetsskivorna. Grovhacka hasselnötterna och strö över. Toppa med rucola och pressa till sist över apelsinsaften. Strö över ett gott flingsalt.

Anteckningar

TIPS!

Rookie style for you! Om du har lite extra tid – rosta hasselnötterna i några minuter på låg temperatur i en torr panna. En riktigt smakförhöjare, lovar!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.