Rödbetssoppa med pepparrot och kummin – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Rödbetssoppa med kummin och pepparrot

fav

I vår rödbetssoppa med pepparrot har du i så mycket pepparrot som du vill. När det bränner i näsan och rinner lite i ögonen tycker vi det är lagom, men du väljer själv! Soppan reds med linser, ett fiffigt sätt för att få in mer näring och nyttigheter som även bidrar med bra mättnad. 

Print

Rödbetssoppa med kummin och pepparrot

  • Av : Dietistens val
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 gul lök

1 kg rödbetor

1 tsk senapsfrö

1 tsk hel kummin

1/2 tsk malen kardemumma

3 lagerblad

1 dl torkade röda linser

4 kvistar bladpersilja

1 msk limejuice

1 tsk sesamfrön

5 cm pepparrot, cirka

2 dl yoghurt (ca 3 % fetthalt)

35 dl havredryck

Att ha hemma

rapsolja

2 msk grönsaksfond

salt, peppar

Instruktioner

Skala och hacka lök. Skala alla rödbetor och dela alla utom en i mindre bitar (lägg undan den till senare). Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken med senapsfrö, kummin, kardemumma och lagerblad utan att löken tar färg.

Tillsätt rödbetor, linser samt fond och fyll på med vatten så att rödbetorna täcks. Låt koka under lock i cirka 20 min.

Riv den sparade rödbetan grovt. Hacka persiljan grovt och blanda med rödbetsriv, limejuice och sesamfrön.

Skala och riv pepparroten, blanda med yoghurt och krydda med salt och peppar.

Mixa soppan slät och tillsätt havredryck till önskad konsistens. Smaka av med salt.

Servera soppan med pepparrotsyoghurt och den rivna rödbetan.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.