Saffransfudge med smak av citron – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Saffransfudge med smak av citron

fav

Saffransfudge med smak av citron… Tror baske oss att vi hittat ett nytt favoritrecept till gottebordet! Vilket är riktigt förvånande med tanke på att vi normalt sett inte alls är så stora fans av saffran. Men, i kombination med citron så älskar vi tydligen det? Vilket fått oss att börja fantisera i hemlighet om att råka tappa lite citronskal i årets lussekattsdeg. Det är ju faktiskt Lucia nu på söndag… Lussekatter har liksom aldrig riktigt varit vår grej, men det här kanske kan vara lösningen?

Men tillbaka till vår saffransfudge! Det här är, till skillnad från en lussedeg, ett riktigt enkelt recept som du snor ihop på fem minuter. Idén kommer ursprungligen från Anjas Forsnor men vi har gjort två små pytteändringar: 1) vi har lagt till vår prebiotiska fiberblandning (reklamlänk här) eftersom fibrer gör att blodsockret stiger långsammare, och 2) vi har dubblat receptet eftersom vi tyckte att det blev för få bitar.

Du mixar helt enkelt bara allt som står i ingredienslistan, formar degen till en långsmal “limpa” och lägger den i frysen en timme eller så innan du skär upp den i bitar (som du sedan med fördel förvarar i kylen). Passar på vilket gottebord som helst!

Print

Saffransfudge med smak av citron

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

4 dl cashewnötter

2 tsk av vår prebiotiska fiberbladning

12 färska urkärnade dadlar

2 msk kallpressad kokosolja

1/21 gram saffran

1 tsk rivet citronskal från en ekologisk citron

1 nypa flingsalt

1 nypa vaniljpulver

Instruktioner

Börja med att mixa cashewnötterna till ett fint mjöl. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av så det är en bra balans mellan saffran och citronen. Forma smeten till en jämn avlång limpa. Placera degen i frysen och låt stelna någon timme innan du skär den i bitar. Färdigt!

Fler juliga recept till gottebordet:

Kolabollar med smak av pepparkaka

Pepparkakstryfflar till första advent

Ministerns marsipanlimpa

Lussebollar

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.