Svartvinbärsglögg med kryddnejlika, kanel och ingefära – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Svartvinbärsglögg med kryddnejlika, kanel och ingefära

fav

Vi fick en bok på posten. Och inte vilken bok som helst utan “Systrarna Perssons Skafferi”. Så himla fin! Eftersom vi samma dag hade pratat om att prova ut ett nytt glöggrecept till bloggen, blev vi ju inte direkt besvikna när vi nådde fram till sidan 90 och mamma Guns svartvinbärsglögg. Det här var vi ju bara tvungna att prova!

Sagt och gjort! Dagen därpå kokade vi upp frysta vinbär (så frestade att skriva “från vår egna trädgård” nu men dessa kom faktiskt från frysdisken på Hemköp) med vatten, honung och allehanda julkryddor. Och sedan hällde vi i kombuchan.

I receptet stod det “använd saftduk eller durkslag” men som de bohemer vi är så hade vi så klart varken duk eller slag till hands utan använde en sil. Troligtvis ett klantigt beslut eftersom mycket fastnade i silen. Men kvar blev i alla fall ett starkt koncentrat av mamma Guns svartvinbärsglögg som inte gick av för hackor.

Tvärtom alltså, det blev hur gott som helst! Detta koncentrat fick sedan utgöra en grund i respektive glöggglas, och på med kombucha. Klart det stör oss att vi inte kommit på tidigare att man kan göra glögg med kombucha, men istället för att gräma oss åt sådant vi inte kan påverka så valde vi istället att glädja oss åt att mamma Guns kreativa tänkande.

För gott blev det. Och alldeles perfekt till tredje advent!

Print

Svartvinbärsglögg med nejlika, kanel och ingefära

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1 kg svarta vinbär (cirka 1 liter)

2 dl vatten

5 skivor ingefära (totalt cirka 4 cm)

5 kryddnejlikor

2 lagerblad

3 kanelstänger

4 msk fast honung

2 dl kombucha

Tillbehör:

Hackad mandel och russin

Instruktioner

Koka upp vinbär, vatten, ingefära, kryddnejlikor, lagerblad och kanelstänger i en kastrull. Låt koka i cirka 10 minuter på låg värma. Sila genom en saftduk eller durkslag och låt svalna något.

Blanda sedan i honungen och använda gärna en handvisp så att honungen löser sig. Häll i kombuchan. Fyll upp glöggen på saftflaskor och förvara i kylen i max 1 vecka. Servera med hackad mandel och russin.

Andra goda drycker i december:

FP:s äppelglögg med kanel och ingefära

Juldrink med kombucha, tranbär och honung till dan före dan

3 alkoholfria nyårsdrinkar

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.