Ugnsbakad blomkål med saffran och pistagenötter – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Ugnsbakad blomkål med saffran och pistagenötter

fav

Första gången vi åt blomkålsstek var på ABCV i New York och sedan dess har våra smaklökar skrikit efter mera. I Näringsjägaren har vi en fantastiskt variant med tahini, gurkmeja och dukkah (en riktig näringsjägarblandning från Egypten med bl a sesamfrön, korianderfrö och persiljeblad). Men, nu är det snart jul och vad passar då bättre än en ugnsbakad blomkål saffran och pistagenötter.

Förra året senapsgriljerade vi en rotselleri till julbordet (recept här) men i år får en ugnsbakad blomkål med saffran ersätta skinkan. Kanske att du vill servera den tillsammans med en julig sallad? I så fall kan vi varmt rekommendera att lägga upp blomkålen på ett stort fat och varva bladgrönt, klyftade röda äpplen och stekt lök runt om (samt ringla lite olivolja på).

Print

Ugnsbakad blomkål med saffran och pistagenötter

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 blomkålshuvud

2 äggulor

1 pkt saffran

100 g pistagenötter

salt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop äggulorna med saffran och pensla på blomkålshuvudet. Krossa pistagenötterna och fördela dem på blomkålen samt strö över lite salt. Grädda i ugnen i 10 min och sänk sedan värmen till 175 grader och grädda blomkålen i cirka 1 timme långt ner i ugnen. Färdigt, tjoho!

Andra julrecept på FP:

Vegansk julskinka av senapsgriljerad rotselleri

Tofu-ribs till näringsjägarens julbord

Julig saffransfalafel med grönkålssallad och lingon

Luke Skywalkers favoriter på julbordet

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.