Glutenfritt vitlöksbröd med mandelmjöl – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Glutenfritt vitlöksbröd med mandelmjöl

fav

Godaste tillbehöret till soppa? Vitlöksbröd, om du frågar oss. Med andra ord är det ett riktigt mysterium varför det tog oss sex år att dela ett recept på ett glutenfritt vitlöksbröd här på bloggen.

Nåväl, dumt att älta det förgångna. Nu blickar vi framåt och där ligger ett glutenfritt vitlöksbröd gjort på mandelmjöl, fiberhusk och äggvitor. Smaksatt med vitlök, salt och färsk persilja. Grillat till perfektion i ugnen så att det blir precis så krispigt på utsidan och mjukt på insidan som vi vill ha det. Serverat till valfri soppa (se förslag på soppor från bloggen längst ner i det här inlägget).

Gudars skymning så gott! Bröden går att förbereda i förväg om du bara lovar att vitlökssmöret (som i själva verket är en vitlöksolja) penslas på precis innan bröden ska ätas. Så gjorde vi när vi provbakade bröden i veckan och det blev toppen. Om vi åt en av våra goda soppa till dem? Faktiskt inte, det glömdes helt bort!

Print

Glutenfritt vitlöksbröd med mandelmjöl

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 10 1x
Scale

Ingredienser

Deg

3 dl mandelmjöl

5 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1 tsk flingsalt

2 tsk äppelcidervinäger

2 1/4 dl kokande vatten

3 äggvitor

“Vitlökssmör”

1 dl olivolja

12 vitlöksklyftor, pressade

2 msk finhackad färsk persilja

1/2 tsk salt

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader och blanda samman de torra ingredienserna till brödet. Koka sedan upp vattnet och häll ner det tillsammans med vinägern och äggvitorna samtidigt som du vispar (gärna med elvisp eftersom degen snabbt blir väldigt fast, dock max 30 sekunder om du använder en elvisp).
 
Dela upp degen i tio lika stora bitar som du rullar till små korvar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bröden i nedre delen av ugnen cirka 40–50 minuter. Under tiden bröden gräddas kan du passa på att göra vitlökssoljan.
 
Låt bröden kallna när de är färdiga och dela dem sedan längs med. Bred på vitlöksoljan. Höj värmen på ugnen till 225 grader och grädda bröden i 10-15 minuter tills de är perfekt gyllene!

Receptinspiration från Diet Doctor

Några goda soppor från FP:

Rödbetssoppa med kummin och pepparrot

Champinjonsoppa med palsternacka och timjan

Dumplingsoppa med räkor och pak choi

Rödbetssoppa med senapsfrön och pepparrot

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.