Börja dagen med intention och bli skaparen av ditt liv – Food Pharmacy

Helena Önneby

Post image

Hur du startar din dag är hur du lever ditt liv

Gott nytt år! Oavsett om ditt år har börjat just ”gott” eller inte vill jag börja året med att ge dig några tips och idéer för hur du kan bli en kraftfullare medskapare av ditt liv. Nämligen genom att börja dagen med intention. Jag har varit ett stort fan av morgonrutiner i många år nu och jag minns hur det förändrade mitt liv när jag först kom igång. Jag gjorde en förflyttning från att vara ett offer för mina omständigheter, rusandes genom min dag, till att bli skaparen av mitt liv genom att börja varje ny dag med intention.

En morgonrutin behöver inte vara komplicerad eller särskilt tidskrävande alla, det är din intention som är viktigast. Du bestämmer hur du börjar dagen. Och naturligtvis har vi alla en morgonrutin oavsett om den är avsiktlig eller inte. De flesta går upp, äter något, borstar tänderna och klär på sig. Det är också en rutin. Det jag syftar till här är att göra det till en daglig ritual anpassad till det liv du vill leva, den person du vill vara. Att göra medvetna val. 

Varje morgon är en ny start, där du kan sätta tonen för din dag, och dina dagar sammantagna är ditt liv. När medvetandet kommer tillbaka till din kropp när du vaknar vill du börja skapa din dag på ett sätt som är i linje med det liv du vill leva. Huruvida du ger det 5 minuter eller 2 timmar är inte det viktiga. Det viktigaste är din avsikt, din intention, dina medvetna val och att du bestämmer dig för att sitta i förarsätet för ditt eget liv. Här är ett smörgåsbord av praktiker som du kan välja mellan och vad intentionen bakom dem kan vara. 

Meditation om du vill sätta dig i observatörsrollen istället för att gå vilse i dina tankar och känslor med en gång. 

Tacksamhet om du vill sätta ditt fokus på vad som fungerar i ditt liv istället för vad som inte fungerar. 

Fysisk träning om du vill landa i din kropp och börja producera de där härliga hormonerna. 

Läsa om du vill fylla ditt sinne med positiva eller inspirerande tankar. 

Gå ut i naturen om du vill grunda dig och koppla in dig till moder jord och rensa huvudet. 

Dansa om du vill väcka glädjen och känna njutningen av att leva i din kropp.

Bön om du vill koppla upp dig till en kraft som är större än du och be om stöd i vad du än går igenom. 

Duscha/bada kallt om du vill väcka kroppen, boosta ditt immunförsvar och känna dig levande.

Stretching om du vill lyssna in i kroppen och vad den längtar efter. 

Drick mycket vatten om du vill spola ur systemet och fylla på med vätska. 

Skriv dagbok om du vill tömma ditt sinne och få klarhet. 

Släpp loss känslorna om du vill känna in det som är levande i dig och energin få röra sig igenom dig och kunna släppas. 

Breathwork om du vill fylla på syre och frigöra spänningar i din fysiska- och energikropp. 

Extra sömn om du vill prioritera de där extra minutrarna. (Och ja, med intention kan detta också vara en del av din morgonrutin.) 

Det finns inga rätt eller fel sätt att ha en morgonrutin. Du gör det du behöver. Vissa gillar att hålla sig till en fast plan och gå igenom det i medvetenhet medan andra gillar förändring och att lyssna på de specifika behoven för den nya dagen. Om du redan har en morgonrutin rekommenderar jag att du ser över den och funderar över om den ger dig det du behöver under den här perioden i ditt liv. Det är vad jag gör just nu. Om du inte har en ännu, prova några olika praktiker och välj den/dem som passar bäst i förhållande till det liv du vill leva.  

Din morgonrutin är till för dig. Vad behöver du?

Om du vill ha support att drömma stort, sätta intentioner och skapa en lustfylld plan för året så kika in onlineprogrammet: Mitt 2021 – jag skapar mitt liv.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Photo by Annie Spratt on Unsplash.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.