Omelettpizza med spenat, champinjoner och fetaost – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Omelettpizza med spenat, champinjoner och fetaost

fav

Vadå omelettpizza? Antingen så äter man väl omelett, eller så äter man pizza? Inte nödvändigtvis. Det här är nämligen världens bästa substitut för pizza! Det är ju trots allt fyllningen som ger smaken, visst?

Hos en näringsjägare är kryddskåpet alltid välfyllt eftersom så gott som alla kryddor är fullproppade med antioxidanter och framför allt polyfenoler (en stark antioxidant). För oss som är uppvuxna i Sverige på åttiotalet har salt och peppar varit det första vi tänkt på när kryddor kommit på tal. Först någonstans runt 30 upptäckte vi att kryddskåpet inte var begränsat till enbart dessa kryddor och sedan dess har inget varit sig likt. Timjan, gurkmeja och kanel kunde plötsligt förvandla en helt vanlig aubergine till lasagne, en blomkål till en stek och en dadel till en bulle. Och nu kan oregano förvandla några ägg till en pizza!

Nedan ser du vårt förslag på vad du kan lägga på din omelettpizza, men har du någon annan favorittopping så kör på den. Vad blir det idag – Margarita eller Vegetariana?

Vill du ha fler budgetrecept för näringsjägare? Bli medlem här för 89kr/månad och få tillgång till en hel veckas recept.

Print

Omelettpizza

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

8 ägg

2 dl valfri mjölk

salt & peppar

1 tomat

½ spetspaprika

150 g champinjoner

några nypor oregano

½ paket fetaost

babyspenat

¼ förpackning (400 g) krossade tomater

1 msk tomatpuré

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop äggen och mjölken med kryddor och häll i smord ugnssäker panna. Rör lite i botten emellanåt tills äggen börjar sätta sig. Sätt in pannan i ugnen tills ägget pöser upp och inte längre är kladdigt. Ta ut omeletten ur ugnen. Rör ihop de krossade tomaterna med tomatpurén och bred på omeletten. Addera resten av toppingen och avsluta med lite torkad oregano. Grädda i ugnen i ca 15 minuter, tills toppingen fått fin färg. Strö gärna på lite färsk basilika på vid servering.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.