Råraka med svamp, fetaost och granatäpple – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Råraka med svamp, fetaost och granatäpple

fav

Idag tänkte vi ge dig receptet på något vi verkligen älskar, nämligen råraka. Utöver svamp, fetaost och granatäpple så innehåller den här rårakan rostade hasselnötter och persilja, men det fick tyvärr inte plats i rubriken.

Allting slutade lyckligt, men det började på minus och med en hel del svordomar då vi inledde dagen med att steka vår första råraka i en gjutjärnspanna. Big mistake! Det hela slutade med att vi fick ringa en av våra pojkvänner (nu låter som att vi har ett helt harem av killar vilket givetvis är en kittlande tanke, men inte överhuvudtaget fallet) och fem minuter senare stod han på kontoret med en teflonpanna i högsta hugg, och vi var således redo för rond två.

Du som följt oss ett tag vet förstås att vi inte använder teflonpannor till vardags. Med ett undantag: när vi steker råraka. Att steka råraka i en teflonpanna är som att sätta stödhjul på sina rollerblades. Precis som att steka råraka i en gjutjärnspanna är som att ta bort stödhjulen på sin trehjuling. Vad har du då kvar? En enhjuling! Vilket barn kan cykla på en enhjuling?

Men fokus på rårakan nu! Den här rårakan innehåller inte bara stekt riven potatis utan dessutom fint skivad lök. Något som visade sig vara en riktigt snilleblixt. Tänk dig själv vad som händer när den där löken blir lite varm och knaprig… Det smakar rostad lök! Gudars skymning vad bra det gifte ihop sig med potatisen. Och det blev inte direkt sämre när vi sedan toppade mästerverket med följande ting: salt fetaost, sötsyrligt granatäpple, rostade hasselnötter, pepprig svamp och färsk persilja.

Vänligen laga detta recept nu (med eller utan gjutjärnspanna).

Print

Råraka med svamp, rostade hasselnötter, fetaost och granatäpple

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

2 gula lökar

1 msk rapsolja

800 g potatis

3/4 tsk salt

24 msk rapsolja (till stekning)

Topping

1/2 paket fetaost

250 gram champinjoner

1 msk raposolja

salt & svartpeppar

1/2 dl rostade hackade hasselnötter

1/2 dl granatäpplekärnor (går fint med frysta tinade)

1 dl hackad persilja

Instruktioner

Rårakorna

Skala och skiva löken tunt. Stek oljan på låg värme tills den mjuknat utan att den fått färg. Lätt åt sidan. Skala och skivan potatisen grovt. Krama ur så mycket vätska du bara kan och lägg potatisen tillsammans med löken. Blanda runt med salt. Stek rårakorna i oljan cirka 5 minuter per sida.

Topping

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek i olja tills den fått fin färg, smaka av med salt och peppar. Toppa rårakan med svampen, fetaosten, hasselnötterna, granatäpple och persilja.

Några andra recept med potatis från FP:

Somrig potatislimpa med dill

Potatisfritters med cashew- och persiljeröra

Födelsedagstårta med sötpotatis och kanelfrosting

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.