Svepet –progesteronkräm, vitlöksbröd och fibrer – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet –progesteronkräm, vitlöksbröd och fibrer

Ny vecka! Och förutom att vi har hunnit köpa en kattunge så har det hänt en hel del spännande på FP också. Den här veckan handlar det bland annat om progesteronkräm, fibrer, goda bakterier och vitlöksbröd. Här är veckans viktigaste nyheter på FP!

Progesteronkräm – mirakel eller myt

Du som har lite koll på klimakteriet och perimenopausen vet kanske att det är progesteron och inte östrogen som sjunker först. Men om det nu är så att progesteronet sjunker först, varför i hela friden behandlar man inte bara med progesteron till en början? Och hur tusan funkar progesteronkrämerna (om de ens funkar)? Det handlar den här artikeln om.

topp 3-guckor

Topp 3-guckor à la Food Pharmacy

Kärt barn har många namn. Röror, krämer, guckor – oavsett vad du kallar dem så är de ett bra sätt att öka näringen i vilken rätt som helst. Precis lika goda i en sallad, på ett fröknäcke eller som dipp. Här har du Food Pharmacys topp 3-guckor just nu!

Din hälsa är ditt ansvar

Det är inte din läkare som bestämmer vad du behöver för att må bra, det är du. Det är inte Livsmedelsverket som bestämmer vad du ska äta, det är du. Det är inte din familj som bestämmer hur du ska leva ditt liv, det är du. Det är inte en profil i sociala medier som avgör vilka hälsorutiner som passar dig, det är du. Den här artikeln handlar om varför din egen hälsa är ditt ansvar.

The Food Pharmacy Show

Japp, vi har släppt ytterligare en intervju i vår engelska podcast. I det här avsnittet intervjuar vi vår nyfunne vän Kosjro Nikpay som är expert på fibrer. I det här avsnittet kommer duförstå varför vi alla gör klokt i att försöka curla våra goda bakterier i tarmen. Lyssna här.

vitlöksbröd

Glutenfritt vitlöksbröd à la FP

Godaste tillbehöret till soppa? Vitlöksbröd, om du frågar oss. Med andra ord är det ett riktigt mysterium varför det tog oss sex år att dela ett recept på ett glutenfritt vitlöksbröd här på bloggen. Bakat på mandelmjölk, smaksatt med vitlök och persilja och grillat till perfektion i ugnen så att det blir precis så krispigt på utsidan och mjukt på insidan som vi vill ha det. Du hittar detta fantastiska här.

Food Pharmacy-podden

Anastasia Lundqvist har skrivit boken ”Blå berg, grön mat och orange vin”, en mycket inspirerande bok om matlagning från Georgien. I veckans avsnitt berättar hon om fermentering och kombucha och låter Lina smaka på maträtter hon aldrig provat tidigare! Lyssna här.

Säg hej till Whistler!

Vadå, du trodde på fullaste allvar att vi skulle glömma att visa bild på vår nya kattunge. Skulle aldrig hända! Dock får du hålla till godo med fem kattungar, eftersom vi i ärlighetens namn inte vet vilken som är vår än. Whistler ska han heta i alla fall, efter skidorten i Kanada som vi drömmer om att någon gång i livet få komma till.

Och det var allt från oss, ha en riktigt fin vecka!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.