Topp 3-guckor à la Food Pharmacy – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Topp 3-guckor à la Food Pharmacy

fav

Kärt barn har många namn. Röror, krämer, guckor – oavsett vad du kallar dem så är de ett bra sätt att öka näringen i vilken rätt som helst. Precis lika goda i en sallad, på ett fröknäcke eller som dipp. Här har du Food Pharmacys topp 3-guckor just nu!

Vi börjar med en spännande variant på hummus som vi näringsboostat lite extra med en riktig favoritingrediens. Vilken då? Surkål förstås! Gör tarmen – och smaklökarna – extra glad(a). Görs med en liten vitlöksklyfta (eller tre stora om du heter Lina).

Print

Surkålshummus med valnötter

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1 dl valnötter (gärna blötlagda 14 timmar)

1 fri (230 g) förkokta kikärter

1 msk kallpressad rapsolja

1 näve färsk persilja, finhackad

1 liten vitlöksklyfta, finhackad

1 dl surkål

salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Börja med att hälla av och skölja valnötterna. Gör sedan samma sak med bönorna. Lägg allt i en mixer och mixa till en bitig röra. Tillsätt eventuellt lite vatten för en lösare röra. Smaka av med salt och peppar.

Vi fortsätter med en röra som föddes i samband med att vi skrev vår kokbok (reklamlänk här). Vår edamameröra! Gröna sojabönor, eller edamamebönor som de kallas när de fortfarande sitter inuti sin skida, gifter sig perfekt med vitlök, basilika, salt, peppar och en god olivolja. Kan eventuellt vara Mias favoritrecept i hela kokboken!

Print

Edamameröra

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

250 g gröna sojabönor, tinade

1/2 vitlöksklyfta

1 kruka basilika

2 msk kallpressad olivolja

1/2 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

Skala och finhacka vitlöken. Mixa bönor, vitlök, basilika och olja till enbitig röra. Smaka av med salt och peppar.

Och så sist men inte minst – vår morotsröra med kikärter och kummin. Japp, du läste rätt. Här kommer alltså ytterligare en variant på hummus (Linas fel). Men den här gången med en pulshöjande touch av Nordafrika och svensk raps. Och skulle du känna att “nä, nu orkar jag faktiskt inte äta fler kikärtsröror”, ja då byter du enkelt ut kikärterna mot förkokta vita bönor. Våga experimentera!

Print

Morotsröra med kikärter och kummin

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

250 g morötter

1 förp (230 g) förkokta kikärter

1/2 vitlöksklyfta, finriven

1 tsk bortlade kumminfrön

1 msk kallpressad rapsolja

1 msk äppelcidervinäger

1 msk ljus tahini

1/2 dl vatten

salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Skrubba morötterna. Ånga tills helt mjuka, cirka 15 minuter. Låt svalna. Häll av och skölj ärterna. Mixa tahini och vatten. Tillsätt resten och mixa ihop allt till en slät röra. Smaka av med vadå? Jo, salt och peppar (förstås).

Ja du, det var alltså våra topp 3-guckor. Men om du ändå skulle känna att “nej, jag får baske mig inte nog av guckor”, ja då kanske du prova något av nedanstående recept:

Äppelig tonfiskröra (utan tonfisk)

Cashew- och persiljeröra

Rödbetsröra med färsk timjan och vitlök

Vegansk skagenröra

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.