Semlé Bowl med extra allt – årets semla – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Semlé Bowl med extra allt – årets semla

fav

När vi delade vårt recept på näringsjägarsemlor förra veckan konstaterade vi hur onödigt det är att krångla till det när det kommer till just semlor. Handen på hjärtat, är de inte redan rätt märkliga i sig? Varför göra något så udda som bullar med grädde, mandelmassa och varm mjölk ännu mer udda? Ja, detta var alltså innan vi uppfann vår Semlé Bowl.

Nu tar vi nämligen tillbaka allt vi sagt. Vår söta fettisdagsvariant av Poké bowl kan nämligen vara det gulligaste och godaste världen smakat. Tänk dig själv kombon kardemummapudding, cashewgrädde, mandelmassa och mandelmjölk, toppat med mandelflarn och bullsmulor. Ja, du hör ju själv hur gott det är.

Och näringsjägarvänligt! Bullsmulorna sparade vi när vi gröpte ur innanmätet i våra glutenfria semlor. Mandelmassan gjorde vi på precis samma sätt som vi alltid gör – på mandelmjöl, bittermandel, kokosgrädde och lite honung. Chiapuddingen var en klassiker rätt upp och ner med mandelmjölk, chiafrön och nymalen kardemumma (stor skillnad i smak på nymalen kardemumma och malen kardemumma på burk, lovar att det är värt det lilla besväret att mala den själv). Och så grädden då som vi gör på naturella cashewnötter, vatten, lite vanilj och honung.

Lägg allt i en bowl och toppa med bullsmulor och varm mandelmjölk och din Semlé Bowl är ett faktum. Om det blir mycket godare än så här? Troligtvis inte i år i alla fall.

Print

Semlé Bowl med extra allt

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

Chiapudding

2,5 dl mandelmjölk

1/2 dl chiafrön

2 tsk kardemumma

Cashewgrädde

2 dl naturella cashewnötter

1/21 dl vatten

2 krm vaniljpulver

3 msk honung

Mandelmassa

2 dl mandelmjöl

34 msk kokosmjölk

2 msk honung

Topping

Bullsmulor (om du har det över)

Mandelflarn

Instruktioner

Chiapudding

Blanda alla ingredienser i en skål och låt svälla i minst en timme.

Cashewgrädde

Blötlägg cashewnötterna i vatten i 4 timmar. Häll av vattnet. Lägg nötterna i en blender och mixa fint. Tillsätt vattnet, lite i taget, till önskad konsistens, under fortsatt mixning. Det ska bli en slät och fluffig ”grädde”. Rör sist ner vaniljpulver och honungen.

Mandelmassa

Rör ihop ingredienserna till mandelmassan.

Konstruktion

Tag fram en lagom stor skål och bygg en bowl med olika stationer. Låt kreativiteten flöda! Toppa med varm mandelmjölk, mandelflarn och bullsmulor om du har fått några sådana över. Njut!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.