Crepes med vitlöksfräst champinjonfyllning – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Crepes med vitlöksfräst champinjonfyllning

fav

Det har blivit dags oss att lägga upp ett recept på crepes med vitlöksfrästa champinjonfyllning här på bloggen (ingen aning hur man får till det där lilla franska “taket” på första e:et så vänligen håll till godo med vår svenska variant). Vi har ju ett recept på fyllda pannkakor i vår kokbok men i övrigt lyser crepsen (med eller utan tak) med sin frånvaro.

Vilket är rätt konstigt med tanke på hur mycket vi älskar crepes. Första gången vi åt det var när vi åkte buss till Lido de Jesolo i södra Italien för att uppträda med skolkören, och stannade på vägen och åt lunch i Bretagne (crepsens hemvist).

Andra gången vi åt det var på Creperi 4 Knop på Svartensgatan i Stockholm. Hit gick vi titt som tätt när vi jobbade på Söder i början av 2000-talet och här lärde vi också att det vi trodde hette crepes i själva verket inte hette crepes utan galettes. Crepes är nämligen alltid söta, till skillnad från galettes som traditionellt görs på vatten och bovetemjöl och är osötade.

I dag ska vi fylla vår crepes-utan-tak-som-i-själva-verket-heter-galettes-fast-utan-bovetemjöl med en himmelskt god champinjonfyllning bestående av champinjoner, vitlök, persilja och fetaost. Perfekt vardagsmiddag eller utflyktsmat!

Print

Crepes med vitlöksfräst champinjonfyllning

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

Crepes

3 dl kikärtsmjöl

12 msk Gut Flora Fibers (frivilligt)

6 dl valfri mjölk

3 ägg

50 gram smör eller kokosolja att steka i

1/2 tsk salt

Champinjonfyllning

250 gram skogschampinjoner

2 vitlöksklyftor, hackade

1 msk tamari

Nymalen svartpeppar

1 dl hackad bladpersilja

1 paket fetaost

Instruktioner

Crepes

Blanda mjöl, mjölk, Gut Flora Fibers (frivilligt) och ägg i en bunke. Värm en stekpanna eller pannkakslägg. Tillsätt en tsk smör eller kokosolja i pannan. Grädda tunna crêpes på ca 1 dl smet åt gången. Lägg upp på fat.

Smeten räcker till ungefär 8 pannkakor.

Champinjonfyllning

Rensa och skölj champinjoner. Hacka dem i tärningar. Skölj och hacka persilja. Fräs champinjonerna i smör eller kokosolja tills de fått fin färg i några minuter. Skala och pressa i vitlök. Skvätt över lite tamari. Peppra svampen med några drag från pepparkvarnen. Rör ner fetaosten och persiljan det sista du gör. Fyll varje pannkaka med några msk champinjonfyllning och rulla ihop (vik in kanterna lite) till rullar. Servera gärna med en grönsallad och eller tomatsallad till.

Anteckningar

TIPS!

Crepes är perfekt utflyktsmat! Slå in rullarna i smörgåspapper och ta med på utflykten.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.