Linssoppa med grön curry – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Linssoppa med grön curry

fav

Det där med att nyttigt = tråkigt. Det gäller inte för den här soppan. Eller rättare sagt – det vet ju vi som hänger här ofta hur gott och njutningsfullt hälsosam och näringsriktig mat kan vara. Men om skulle springa på en riktig skeptiker som påstod något annat, så tycker vi att du ska bjuda hen på den här soppan.

Soppan är full av allt näringsjägarna i oss gillar (linser, sötpotatis, bladgrönsaker) och toppad med grön curry. Det går förstås att ta genvägen via affären och handla färdig currypasta, men vi föredrar att göra vår egna och frysa in den i isfack. Låter kanske krångligt men det är det alltså inte!

Currypasta passar till alla former av thaimat. Den lagas i två delar – första delen är torra rostade kryddor som mortlas och sedan tillsätts de färska (blöta) kryddorna och allt mortlas till en pasta. Vi provade Jennie Waldéns gröna currypasta som vi älskade, du hittar receptet här

Så, är du redo för helgens/livets soppa? Receptet kommer här! Lägg upp i vackra skålar och toppa med mängder av färsk koriander (om du gillar koriander lika mycket som vi gör, alltså).

Print

Linssoppa med grön curry

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

2 msk kokosolja

1 liten gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, hackade

2 cm ingefära, fint hackad

1 tsk salt

1/2 dl grön curry pasta

1 medelstor sötpotatis, skuren i kuber

2 dl gröna linser

1 liter vatten

2 msk lantbuljong

1 förpackning kokosmjölk

några stora nävar babyspenat

1/2 tsk fish sauce

Instruktioner

Gör currypastan om du vill (eller köp färdig).

Hetta upp oljan. Lägg ner lök, vitlök och ingefära, och salta. Fräs tills löken börjar mjukna (rör ofta, vitlöken har en tendens att brännas annars). Addera currypastan och fortsätt fräsa cirka 3 minuter (viktigt att du rör ofta här med så att pastan inte fastnar i botten). Rör ner sötpotatis och linser, addera vatten och buljong. Låt koka upp och sänk värmen och låt puttra tills sötpotatisen är klar och linserna är mjuka men inte mushy (cirka 20 minuter).

Addera kokosmjöl och låt puttra igen. Addera spenat och fisksås mot slutet och låt puttra en snabbis så spenaten mjuknar något, typ 30 sekunder. Smaka av med salt och mer fisksås. Lägg upp i vackra skålar och toppa med mängder av färsk koriander (fast bara om du gillar koriander lika mycket som vi gör).

Recept från healty_ish och bonappetit.com

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.