Morotssoppa med jordnötspesto – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Morotssoppa med jordnötspesto

fav

Det här är vår favoritsoppa, alla kategorier! En helt fantastiskt god morotssoppa med jordnötspesto, lime och kokosmjölk… Och kanske är det kul att veta är att morot är en av de grönsaker som man skulle kunna säga är nyttigare att äta tillagad än rå?

Anledningen är att när moroten finfördelas, hettas upp och dessutom intas ihop med fett, så kan kroppen ta upp dess innehåll av betakaroten så mycket bättre! Och betakaroten är 1) en antioxidant och också 2) en så kallad provitamin A, vilket betyder att den kan omvandlas till vitaminer i kroppen.

Att ha hemma när du ska göra vår morotssoppa med jordnötspesto:

2 msk rapsolja, 2 msk grönsaksfond, 1 msk soja, 1 tsk honung, salt och peppar.

Lycka till!

Print

Morotssoppa med jordnötspesto

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 46 1x
Scale

Ingredienser

2 klyftor vitlök

6 cm ingefära

1 röd chili

1 kg morötter + 2 morötter till

2 dl rosade jordnötter

2 tetra kokosmjölk (à 250ml)

2 lime

Att ha hemma

2 msk rapsolja

2 msk grönsaksfond

1 msk soja

1 tsk honung

salt och peppar

Instruktioner

Skala och hacka vitlök och ingefära. Hacka chili och slanta alla morötter, utom två. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök, ingefära och chili tills löken mjuknat men inte tagit färg. Tillsätt morötter och fond. Fyll på med vatten så att morötterna precis täcks och låt koka tills morötterna är mjuka, ca 15 min.

Riv de två sparade morötterna grovt. Riv zest från en lime. Mixa jordnötterna och tillsätt soja, honung och 1 msk limejuice. Späd med vatten tills du får en lagom krämig konsistens. 

Häll av lite av kokvattnet från morötterna men spara det. Mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölk och späd med kokvattnet tills önskad konsistens och smaka av med limejuice, salt och peppar. Servera soppan het och toppa morotsriv, jordnötspesto och limezest. 

Det här är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Ulrika Algotsson skriver:

  Helt underbar morotssoppa. Mycket hack och fix – men helt klart värt det. Viktigt också att den gav mättnad som gjorde att jag inte åt mer på kvällen efter middagen. Jag brukar vara sötsugen, men inte efter denna soppa. TACK – jag ska laga mer liknande mat – garanterat! Familjen var också helt nöjd! Mums! /Ulrika

 2. Lina Holmström skriver:

  Hej

  Jag kanske är blind men vart finner jag jordnötspeston ?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Titta på andra stycket i receptinstruktionerna, där hittar du den.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.