Färgglad rocky road till påskägget – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Färgglad rocky road till påskägget

fav

Färgglatt påskgodis som bara innehåller bra saker är hur enkelt som helst att göra själv. Här har du en rocky road till påskägget med bland annat jordnötter, kokos och färggrann torkad frukt som för tankarna till påskfjädrar och påskägg.

Vi gör chokladen i vår rocky road till påskägget från grunden med kokosolja, kakao och honung men har du lite mindre gott om tid går det givetvis bra att smälta mörk choklad också. Enklast då är att klä en liten form med bakplåtspapper, hacka och smälta den mörka chokladen över vattenbad och sedan hälla den i formen. Avsluta med att stöd över nötterna och den torkade frukten som strössel, ju mer desto bättre!

En annan variant är att byta ut kokosoljan i receptet nedan mot kakaosmör. Kakaosmör är lite svårare att få tag på än kokosolja, men å andra sidan behöver inte godiset förvaras i kylen eller frysen eftersom kakaosmöret tål rumstemperatur. Vi sprang på det här receptet som vi tyvärr inte hunnit prova än, men det låter ju onekligen väldigt lovande.

Oavsett vilket recept du väljer att köra på så är det här en glammig version av julens klassiska rocky road. Vi satsade på gula och röda frukter, men det går så klart utmärkt att variera innehållet. Du kanske vill byta ut jordnötterna mot mandlar, eller mangon mot frystorkade jordgubbar? Lägga till kryddor som kanel, kardemumma, vanilj eller ingefära i smeten? Faktum är att det går att variera detta mycket enkla chokladgodis i all oändlighet.

Print

Glammig rocky road till påskägget

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 liten burk 1x
Scale

Ingredienser

1 dl naturella jordnötter

1 dl torkad frukt (mango, ananas, tranbär)

1 dl riven kokos

12 nypor salt

1 dl kallpressad kokosolja

1 dl raw kakao

1/2 dl honung

Instruktioner

Börja med att hacka frukten i mindre bitar och blanda den med jordnötterna och en nypa salt. Smält 1 deciliter kokosolja (gärna i ett vattenbad) tillsammans med kakao och honung. Bred ut smeten över ett bakplåtspapper. Ställ in det i kylen och låt stelna i några timmar. Ta ut chokladen och bryt den i lagom stora bitar.

Mer påskgodis från Food Pharmacy:

Påskkycklingar med hemmagjord mandelmassa

Citronpannacotta i äggskal

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.