Quinoaburgare med ajvar – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Quinoaburgare med ajvar

fav

Här kommer jättegoda quinoaburgare med ajvar som passar lika bra att lägga på grillen som att servera i bröd eller att äta med rostade rotfrukter. Tuggigt gott med quiona i biffarna!

Print

Quinoaburgare med ajvar

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Cook Time : 35 minuter
  • Sammanlagd tid : 35 minuter
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 dl röd quinoa

300 g paprika

1 broccoli (250 g)

1 tetra (380 g) svarta bönor, sköljda

2 dl riven lagrad ost

2 dl ajvar

1 dl matyoghurt (eller växtbaserat alternativ)

Att ha hemma

1/2 tsk chiliflakes

1 msk majsstärkelse

1 ägg

salt & peppar

olja 

Instruktioner

Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen och låt svalna. Mixa bönorna till en slät kräm och blanda med kokt quinoa, chiliflakes, majsstärkelse, ägg och ost. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten vila ca 15 min.

Blanda ajvar med yoghurt. Forma smeten till bollar och tryck sen ut till burgare. Hetta upp en panna med olja och stek burgarna ca 3 minuter på varje sida. Servera nystekta burgare med ajvarsåsen och förslagsvis rostade rotfrukter och grönsaker. 

 Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.