fbpx

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Quinoaburgare med ajvar

fav

Här kommer jättegoda quinoaburgare med ajvar som passar lika bra att lägga på grillen som att servera i bröd eller att äta med rostade rotfrukter. Tuggigt gott med quiona i biffarna!

Print

Quinoaburgare med ajvar

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Cook Time : 35 minuter
  • Sammanlagd tid : 35 minuter
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 dl röd quinoa

300 g paprika

1 broccoli (250 g)

1 tetra (380 g) svarta bönor, sköljda

2 dl riven lagrad ost

2 dl ajvar

1 dl matyoghurt (eller växtbaserat alternativ)

Att ha hemma

1/2 tsk chiliflakes

1 msk majsstärkelse

1 ägg

salt & peppar

olja 

Instruktioner

Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen och låt svalna. Mixa bönorna till en slät kräm och blanda med kokt quinoa, chiliflakes, majsstärkelse, ägg och ost. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten vila ca 15 min.

Blanda ajvar med yoghurt. Forma smeten till bollar och tryck sen ut till burgare. Hetta upp en panna med olja och stek burgarna ca 3 minuter på varje sida. Servera nystekta burgare med ajvarsåsen och förslagsvis rostade rotfrukter och grönsaker. 

 Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

Kommentarer

  1. Ser gott ut, men ska det verkligen vara 300 gram paprika?

  2. Jessica skriver:

    Detta var supergott! Krispiga, knapriga biffar. Jag gjorde mina med parmesanost och åt tillsammans med ugnsrostad sötpotatis, broccoli och blomkål samt en grönsallad. Såsen var verkligen pricken över i, så skippa inte den!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.