Regnbågssallad med jordnöts- och ingefärsdressing – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Regnbågssallad med jordnöts- och ingefärsdressing

fav

Det här är en väldigt härlig regnbågssallad med jordnöts- och ingefärsdressing. Om du är så där lite lagom hungrig så kan du med fördel läsa de kommande två styckena. Är du utsvulten och på gränsen till svimningsgränsen gör du nog klokast i att hoppa direkt ner till receptet.

Vi har alltid en liten regnbåge i bakhuvudet när vi komponerar en måltid. Regnbåge? Jo, alltså när man äter frukt och grönt ska man alltid blanda minst tre färger. I färgen i alla frukter och grönsaker finns nämligen antioxidanter i form av fytokemikalier. Och dessa fytokemikalier fungerar som växternas immunsystem och är superviktiga för dess överlevnad, de skyddar dem från både UV-strålning och mot olika angrepp såsom virus, bakterier och föroreningar och dessutom har de starka antioxidativa egenskaper.

Grejen är den att olika färger innehåller olika sorters fytokemikalier som har olika positiva effekter på vår hälsa, så man gör klokt i att blanda. Låt säga att du bara äter gröna grönsaker en hel dag. Ja, då får du bara i dig den sortens fytokemikalier. Men äter du från en större del av färgpaletten så får du i dig olika sorters fytokemikalier (som dessutom har den fina effekten att stärka varandra).

Slut på lektion. Nu blir det regnbågssallad med jordnöts- och ingefärsdressing! Den här salladen snor du ihop på ett kick och jordnötsdressingen gör receptet till en riktig keeper!

Print

Regnbågssallad med jordnöts- och ingefärsdressing

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

Sallad

1/4 rödkål

1 röd paprika

1 gul paprika

70 gram salladsmix

1 morot

1 dl vit quinoa

Dressing

1/2 dl jordnötssmör

2 msk tamarisoja

1 tsk äppelcidervinäger

1/2 msk riven ingefära

1 tsk honung

1/2 tsk chiliflakes

1 dl varmt vatten

Till servering

1/2 lime, juicen

1 näve jordnötter

Instruktioner

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna lite. Lägg ingredienserna till dressingen i en skål, slå över varmt vatten och vispa ihop. Strimla moroten med en julienneskalare eller osthyvel. Strimla rödkålen på mandolin eller med en kniv. Hacka paprikan. Blanda ner allt med de gröna bladen i en salladsskålen och vänd ner dressingen. Blanda väl.

Smaka av med lite lime och toppa gärna med grovt hackade naturella jordnötter.

Tre andra goda sallader på FP:

Pistage- och melonsallad

Grönkålssallad med linser, morotshummus och rökt tofu

Pad thai-sallade med skramlad tofu

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.