fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Sötpotatisvåfflor med fänkål, lingon och timjan

fav

Det är våffeldagen idag och till barnens förtret tänker vi slå på stort och göra matiga sötpotatisvåfflor. Tänker att det blir fler över till oss då?

Nä förlåt, skoja bara! Det här våffelreceptet är ett riktigt höjdarrecept som alla i familjen kommer att tycka om. Färgen är vacker, smaken är kanon och fraset helt perfekt. Med andra ord ingenting att anmärka på. Och då är vi ändå rätt kräsna när det kommer till just våfflor.

Till dessa fulländade sötpotatisvåfflor serverar vi vitkål och fänkål som vi hyvlar tunt på en mandolin och rör ihop med honung, citronzest (finare ord för skal), svenska lingon och timjan. Salta och svartpeppar och sedan kan du luta dig tillbaka medan smaklökarna gör stående ovationer!

Print

Sötpotatisvåffla med kålsallad, lingon och timjan

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 stor våffla 1x
Scale

Ingredienser

Våfflor

1 sötpotatis

1/2 liten gul lök

1/4 dl majsstärkelse

1 ägg

Sallad

1 dl vitkål

1/2 liten fänkål

1/2 dl lingon, tinade

1 msk honung

1/2 citron, zesten

salt & svartpeppar

2 msk färsk timjan

Instruktioner

Riv sötpotatisen fint. Riv löken grovt. Blanda. Krama ur vätskan så gott det går. Vänd ner majsstärkelsen och 1 ägg. Salta och peppra. Låt stå i minst 10 minuter så att rivet bli vattning och börjar likna en smet.

Gör salladen medan du väntar. Hyvla kålen fint på en mandolin och blanda med tinade lingon, honung, citronzest. Salta och peppra.

Gör våfflan i ett våffeljärn med smör eller kokosolja. Lägg upp på en tallrik med salladen. Servera med färsk timjan. Glad våffeldag!

En annan god våffla från Food Pharmacy:

Bananvåfflor med choklad

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.