Vegetarisk Taco Bowl – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vegetarisk Taco Bowl

fav

Du vet när solen tittar in genom fönstret för första gången på ett halvår och man inser att det är dags att vårstäda? Ungefär så kände vi i fredags när vi tittade på vår taco. Att det var dags att uppdatera den. Typ vårstäda den. Sagt och gjort – Food Pharmacys Taco Bowl var född!

Och när vi ändå var i farten så tillät vi oss att experimentera lite med smakerna. Vill du prompt hålla i din vanliga tacokrydda så gör du det. Vi själva hade feeling och vågade oss på att addera några nya smaker så som fänkål, rökt paprika och sambal oelek. Ingen dum idé alls kan vi säga med facit i hand. Faktiskt aldrig uppskattat tofu så mycket som med den här kryddningen!

Fritt fram att välja tillbehör förstås. Det är väl hela grejen med taco att man får bestämma själv?

Print

Taco Bowl

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 1x
Scale

Ingredienser

1 förpackning (270 g) tofu  

1/4 dl kokosolja

salt

2 vitlöksklyftor, krossade

1 tsk rökt paprika-pulver

½ tsk nymalen fänkål

1 msk tomatpuré

1/2 sambal oelek

Förslag på tillbehör

Quinoa, strimlad rödkål, fetaost, majs, tomat, gurka, salsa, färsk koriander, lime

Instruktioner

Tryck ut så mycket vätska du bara kan ur tofun. Riv den i lagom stora bitar. Hetta upp kokosolja i en stekpanna. Addera tofun och salta. Stek i cirka 5 minuter. Addera vitlök och stek i ytterligare 3 minuter. Addera malda fänkålsfrön och paprikapulver och stek i en halv minut. Addera tomatpuré och sambal oelek och stek ytterligare en minut. Salta ytterligare vid behov.

Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg i en skål och toppa med tofu och valfria tillbehör.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.