fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Comfort food del 1: Mac & Cheese

fav

Ibland är en sallad eller en linssoppa inte tillfredsställande nog, hur nyttigt det än må vara. Du vill ha något generösare, krämigare, fetare – du vill ha Mac & Cheese! Då lovar vi att den här vegansk versionen gör jobbet.

Vi tappade själva hakan. Hur kunde något så ostigt och gräddigt som Mac & Cheese ens kvala in på Food Pharmacys kravlista? Svaret är att det gör den om man gör en ”ostsås” på cashewnötter och näringsjäst istället för ost och grädde.

Om du sedan kombinerar dem med soltorkade tomater, olivolja, vitlök, salt och vatten… ja, då har du världens godaste, krämigaste och mustigaste ostsås (fast utan ost då). Om den smakar ost? Japp. Om den ger tröst? Japp. Om vi lade till en stor sallad vid sidan om? Japp, ty vi älskar ju trots allt våra grönsaker.

Vi gick all in och serverade den tillsammans med bönpasta, men vill du vara lite mer Näringsjägare går det förstås alldeles utmärkt att göra zucchininudlar.

Print

Comfort food del 1: Mac & Cheese

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

2 dl cashewnötter

2 dl vatten

3 soltorkade tomater

1/2 dl näringsjäst

1 msk olivolja

1 tsk havssalt

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk lökpulver (frivilligt)

1/4 tsk gurkmeja

Instruktioner

Lägg alla ingredienserna i din blender och mixa tills slätt och krämigt.Blanda med pasta/zucchininudlar och släng på dina favoritörter. Njut!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.