Vegansk Caesarsallad - Comfort Food del 3 – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vegansk Caesarsallad – Comfort Food del 3

fav

Vi älskar Caesarsallad. Men handen på hjärtat – är vegansk Caesarsallad den verkligen lika god utan det knapriga baconet, vitlökskrutongerna och parmesanosten? Ja, vi vågar faktiskt påstå det.

För vad är det egentligen som är så gott med Caesarsallad? Enligt oss är det kombon av de mjuka kladdiga salladsbladen, det knapriga baconet och de frasiga krutongerna. Så idag ska vi göra en minst lika krämig dressing fast utan sardeller. Och sedan ska vi servera den med romansallad, knaperstekt shiitakesvamp med rökt paprika och ugnsbakade kikärtor. Och du tycket att en vegansk Caesarsallad lät tråkigt? Glöm det, det här är minst lika gott!

Vi gör oftast vår majonnäs själv, det är lätt som en plätt och receptet finns här. Det finns även ett grymt recept i vår kokbok, du hittar den här. Men för dig som inte orkar, hinner eller vill så har du en bra vegansk majonnäs på burk som vi kan gå i god för här.

Print

Comfort food del 3: Vegansk Caesarsallad

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

2 huvuden romansallad

Caesardressing

1 dl vegansk majonnäs

3 msk näringsjäst

1/2 citron, saften

salt & svartpeppar

Kikärtskrutonger

2 dl kikärtor

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta, pressad

Fejkon

150 g shiitakesvamp, tunt skivad

1 morot, tunt skivad

0,5 dl olivolja

1 tsk rökt paprikapulver

salt

Till servering

1 näve pekannötter, grovhackade

svartpeppar

Instruktioner

Caesardressing

Mixa allt i en blender till en slät sås.

Kikärtskrutonger

Sätt ugnen på 150 grader. Häll av och skölj kikärtorna. Låt dem rinna av. Vänd runt dem med olivolja, pressad vitlök och salt i en ugnsform. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter, tills kikärtorna fått fin färg. Rör om då och då.

Fejkon

Behåll ugnen på 150 grader. Blanda fint skivad svamp och morot med olja, rökt paprikapulver och salt på en plåt. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter eller tills svampen blivit lätt knaprig. Ta ut och låt svalna.

Sallad

Riv salladen i bitar. Rör ner dressingen och fördela på fyra tallrikar. Toppa med kikärtorna, shiitakebacon, pekannötter och näringsjäst.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.