Fiberbröd med fem favoritfibrer – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Fiberbröd med fem favoritfibrer

fav

Som näringsjägare jagar vi alltid näringsämnen och fiber, men det som är viktigt är att vi aldrig hoppar över smak och njutning. Detta bröd är verkligen ett lysande exempel på det!

En annan sak som vi har lärt oss på vägen är att använda gröna lögner. Vi vet vad du tänker: ska man verkligen ljuga? Tja, vi vågar säga att en grön lögn inte riktigt kan räknas som en lögn utan mer som en hemlighet. När du ljuger grönt så berättar du helt enkelt inte hela sanningen för barnen. Du behåller viss information för dig själv. Som till exempel att detta bröd innehåller gula ärtor.

Den bästa strategin när det gäller att göra barn till små mini-näringsjägare är nämligen att inte börja med att ta bort allt de gillar. Börja istället med att lägga till bra saker till saker de redan gillar!

Nu var det mycket prat om barn, men naturligtvis fungerar detta bröd på alla familjemedlemmar, stora som små och ung som gammal. Om du inte redan har vår fiberblandning hemma kan du snabbt klicka hem den här (reklamlänk för vår egna produkt och shop).

Print

Fiberbröd med fem favoritfibrer

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 bröd 1x
Scale

Ingredienser

1 dl torkade gula ärter, blötlagda i minst 12 timmar

2 morötter

1 dl valnötter

2 dl pumpakärnor

1 dl hampafrön

1 dl linfrön

3 dl havregryn

1/2 dl chiafrön

1/2 dl fiberhusk

2 msk Gut Flora Fibers

2 tsk salt

3 dl vatten

1/2 dl kallpressad kokosolja

Instruktioner

Skölj av ärterna på nytt och mixa dem till ett smul. Riv morötterna fint. Grovhacka valnötterna. Blanda samtliga ingredienser förutom vatten och olja. Koka upp vatten och häll ner i den torra blandningen tillsammans med oljan, knåda ihop väl till en kompakt deg. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Vänd ner degen och tryck till ordentligt så att du får en fast limpa. Låt degen äta en siesta på köksbänken i rumstemperatur i minst 2 timmar.

Värm ugnen till 150C. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 2 timmar. Stjälp ut brödet och ställ tillbaka på ugnsgallret. Baka i ytterligare 30 minuter, tills brödet har fått en hård skorpa runt om. Låt brödet svalna helt innan du skär upp det.

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Karin van Keppel skriver:

    Verkligen ett gott bröd, mättande som håller ihop jättebra. Mitt fick stå i formen 6 tim innan det åkte in i ugnen, så kan det gå när tidsplaneringen blir fel😊

  2. Ulla M skriver:

    Tack för receptet! Brödet blev jättebra! Gott, grovt och knaprigt. Gjorde det på svenska ekologiska gråärtor som jag hade hemma och bl a gör hummus på. Istället för gut fiber hade jag eko havrefiber, finmalet. Kommer absolut att baka detta lättbakade bröd igen!

  3. Hej! Någon som har tips på hur det skulle kunna gå att få in lite jul i detta fantastiska bröd?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.