Fiberbröd med fem favoritfibrer – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Fiberbröd med fem favoritfibrer

fav

Som nÀringsjÀgare jagar vi alltid nÀringsÀmnen och fiber, men det som Àr viktigt Àr att vi aldrig hoppar över smak och njutning. Detta bröd Àr verkligen ett lysande exempel pÄ det!

En annan sak som vi har lÀrt oss pÄ vÀgen Àr att anvÀnda gröna lögner. Vi vet vad du tÀnker: ska man verkligen ljuga? Tja, vi vÄgar sÀga att en grön lögn inte riktigt kan rÀknas som en lögn utan mer som en hemlighet. NÀr du ljuger grönt sÄ berÀttar du helt enkelt inte hela sanningen för barnen. Du behÄller viss information för dig sjÀlv. Som till exempel att detta bröd innehÄller gula Àrtor.

Den bÀsta strategin nÀr det gÀller att göra barn till smÄ mini-nÀringsjÀgare Àr nÀmligen att inte börja med att ta bort allt de gillar. Börja istÀllet med att lÀgga till bra saker till saker de redan gillar!

Nu var det mycket prat om barn, men naturligtvis fungerar detta bröd pÄ alla familjemedlemmar, stora som smÄ och ung som gammal. Om du inte redan har vÄr fiberblandning hemma kan du snabbt klicka hem den hÀr (reklamlÀnk för vÄr egna produkt och shop).

Print

Fiberbröd med fem favoritfibrer

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 bröd 1x
Scale

Ingredienser

1 dl torkade gula Àrter, blötlagda i minst 12 timmar

2 morötter

1 dl valnötter

2 dl pumpakÀrnor

1 dl hampafrön

1 dl linfrön

3 dl havregryn

1/2 dl chiafrön

1/2 dl fiberhusk

2 msk Gut Flora Fibers

2 tsk salt

3 dl vatten

1/2 dl kallpressad kokosolja

Instruktioner

Skölj av Àrterna pÄ nytt och mixa dem till ett smul. Riv morötterna fint. Grovhacka valnötterna. Blanda samtliga ingredienser förutom vatten och olja. Koka upp vatten och hÀll ner i den torra blandningen tillsammans med oljan, knÄda ihop vÀl till en kompakt deg. KlÀ en avlÄng brödform med bakplÄtspapper. VÀnd ner degen och tryck till ordentligt sÄ att du fÄr en fast limpa. LÄt degen Àta en siesta pÄ köksbÀnken i rumstemperatur i minst 2 timmar.

VÀrm ugnen till 150C. GrÀdda brödet mitt i ugnen i cirka 2 timmar. StjÀlp ut brödet och stÀll tillbaka pÄ ugnsgallret. Baka i ytterligare 30 minuter, tills brödet har fÄtt en hÄrd skorpa runt om. LÄt brödet svalna helt innan du skÀr upp det.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.