Våra två bästa alternativ till parmesan – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Våra två bästa alternativ till parmesan

fav

I samband med att vi snöade in på comfort food (här hittar du våra recept mac & cheese och tomatsås) har vi börjat tänka allt oftare på parmesan. Det är ju något med parmesan och comfort food. Därför tyckte vi att det var dags att dela våra två bästa alternativ till parmesan, som ger samma tillfredsställelse som originalet.

De här veganska varianterna smälter såklart inte som riktig parmesan gör. Så det är ju inget man har på pizza eller dylikt. Men i alla rätter där man bara ska strö lite för smakens skull så är dessa våra två bästa alternativ till parmesan! Det ena receptet innehåller bara torra ingredienser och har därför lång hållbarhet. Kan utan problem förvaras i en glasburk i kylen i flera veckor.

Om du inte är bekant med näringsjäst så kan vi berätta att det är en riktig vegohemlighet. Så fort du börjar använda det kommer du förstå varför det står i så många veganers skafferier. Man skulle kunna beskriva näringsjäst som ljusgula flingor som ger en fyllig, lite “ostig” smak. Bra umamikälla! På engelska heter det ”nutritional yeast”, så nu vet du det. Efter en snabb koll på internet hittade vi näringsjäst att klicka hem direkt bland annat här (adlink), här (adlink) och på rea här (adlink).

Vår parmesan med cashewnötter passar på allt – pasta och omelett till tomatsås och lasagne. Och för dig som inte tål nötter rekommenderar vi vår pumpaparmesan!

Print

Våra två bästa alternativ till parmesan

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

Cashewnötsparmesan

2,5 naturella cashewnötter

4 msk näringsjäst

1 tsk salt

1 tsk vitlökspulver

Pumpaparmesan

1 dl pumpakärnor

1 msk näringsjäst

1/2 vitlöksklyfta

1 msk kallpressad olivolja

2 krm flingsalt

Instruktioner

Lägg allt i en blender och mixa tills du får en fin konsistens. Förvara i kylen för att hålla den fräsch. Strö över allt som kommer i din väg!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.